Ljajić: Nemamo iluziju da će EU i SAD povući priznanje Kosova, ali priznali su da status ...

Izvor: Beta, 12.Sep.2019, 09:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ljajić: Nemamo iluziju da će EU i SAD povući priznanje Kosova, ali priznali su da status ...

Potpredsednik Vlade Srbije Rasim Ljajić izjavio je danas da je najava predsednika Češke Miloša Zemana da će preispitati odluku o priznavanju nezavisnosti Kosova kao i navodi iz Brisela i SAD o potrebi za pronalaženje kompromisnog rešenja ukazuju da nije stavljena tačka na to pitanje i da nisu završeni pregovori o statusu Kosova.On je za RTS rekao da ne treba širiti optimizam da će najava češkog predsednik dramatično da utiče na druge članice EU, ali jeste pokazatelj da u samoj Češkoj ne postoji saglasnost oko pitanja Kosova, kao ni u EU.Ljajić je rekao da se pitanje Kosova mora rešiti kompromisno, kroz dijalog i pregovore."Nemamo mi iluziju da će EU i SAD povući svoj stav oko prizanja, ali jeste velika promena činjenica da su oni ako ništa drugo de fakto priznali da status nije rešen i da treba tek voditi pregovore i težiti kompromisnom rešenju. Svako nametnuto rešenje može eskalirati, a to nikome nije potrebno", rekao je Ljajić.
Pogledaj vesti o: Rasim Ljajić,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Ambasador SAD u Češkoj: Podržavamo nezavisnost Kosova

Izvor: Blic, 12.Sep.2019

Posle izjava češkog predsednika Miloša Zemana da bi Prag mogao da preispita odluku o priznanju Kosova ambasador SAD u Češkoj Stiven King sastao se sa diplomatskim predstavnikom u Pragu privremenih prištinskih institucija Arberom Vlahiujem, kome je preneo čvrstu podršku SAD kosovskoj nezavisnosti.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.