Mediji u regionu: Vučić pobednik, Beli senzacija

Izvor: Vesti-online.com, 02.Apr.2017, 20:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mediji u regionu: Vučić pobednik, Beli senzacija

Mediji u regionu predviđaju, pozivajući se na ankete sprovedene tokom izborne kampanje, da će na predsedničkim izborima u Srbiji pobediti aktuelni premijer Aleksandar Vučić, a titulu "najveće zvezde" dodelili su Luki Maksimoviću, alijas Ljubiši Preletačeviću Belom.

Većina medija u regionu prenela je hrvatsku agenciju Hina, koja navodi da vladajuća koalicija na čelu sa SNS očekuje pobedu >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << svog kandidata već u prvom krugu, s obzirom na to da poslednja istraživanja javnog mnjenja pokazuju da bi za Vučića moglo da glasa više od 50, a do 56,2 odsto od ukupno 6,7 miliona birača.

Hrvatska agencija naglašava da ovogodišnje izbore karakteriše i činjenica da je Vučić svojom kandidaturom "poslao u penziju" aktuelnog šefa države Tomislava Nikolića koji je, kako navodi, ostao bez podrške unutar SNS.

Među 10 Vučićevih protivkandidata, naglašava Hina, je i njegov "politički mentor" i vođa radikala Vojislav Šešelj, kojem ankete daju pet do osam odsto glasova.

Kao najveće iznenađenje i medijski najakraktivnijeg predsedničkog kandidata hrvatska agencija vidi Luku Maksimovića, alijas Ljubišu Preletačevića Belog, kojeg su dosadašnje ankete smeštale između drugog i trećeg mesta s rejtinzima između 10 i 11, sve do 14 odsto, ali navode da  istraživanja uoči početka izborne tišine pokazuju tendenciju pada.

- Jedan od Vučićevih najžešćih protivnika je donedavni ombudsman Saša Janković, koji uživa srazmerno veliku popularnost u pretežnom delu intelektualne javnosti i među pobornicima civilnog društva - navodi agencija.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.