Zvizdan - film o mržnji koja ubija ljubav

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Feb.2016, 08:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvizdan - film o mržnji koja ubija ljubav

Ekipa filma "Zvizdan" koji govori o ratu, iako se on u filmu ne vidi, ali se oseća, održala je  konferenciju za novinare povodom projekcije na 44. Međunarodnom filmskom festivalu u Beogradu.

Ankica Jurić Tilić, producent filma, neskromno kaže da je znala kada je počela rad na ovom filmu, znala da radi nešto veliko, ali da je bilo pitanje da li će to drugi prepoznati.

Srpski koproducent filma "Zvizdan" Nenad Dukić kaže da je prepoznao ovaj film kao značajan >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << jer na univerzalnom i lokolnom nivou govori kako mržnja i nacionalizam mogu da ubiju ljubav.

U "Zvizdanu" reditelja Dalibora Matanića, koji je prikazan preksinoć u okviru programa Srpski film i Glavni takmičarski film, igraju Tihana Lazović, Goran Marković, Nives Ivankovic, Dado Ćosić, Stipe Radonja, Trpimir Jurkić, Mira Banjac.

Film "Zvizdan" nagrađen je Nagradom žirija u zvaničnom takmičarskom programu 68. Filmskog festivala u Kanu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.