Priča o dogovoru sa Prištinom mora da se završi u UN

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Dec.2018, 13:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Priča o dogovoru sa Prištinom mora da se završi u UN

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da nema naznaka da može doći do promene formata dijaloga Beograda i Prištine, da će razgovori biti nastavljeni pod okriljem EU, kad za to budu stvoreni uslovi, ali da Priča o dogovoru mora da se završi u UN.

" >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Evropska unija deluje nemoćno ili se prave da su nemoćni da nateraju Prištinu da povuče takse", rekao je Dačić gostujući u Dnevniku Radio televizije Srbije (RTS).

Po njegovim rečima, pismo koje je američki predsednik Donald Tramp uputio predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i kosovskom predsedniku Hašimu Tačiju pokazatelj je da je Amerika zainteresovana da se dođe do kompromisa.

"Neki prethodni predsednik bi verovatno pisao da Srbija treba da prizna Kosovo, ovog puta Tramp je rekao da će podržati kompromisno rešenje", rekao je Dačić.

Priča o dogovoru Beograda i Prištine mora, kako je ocenio, da se završi u UN, jer je bitno šta misle stalne članice Saveta bezbednosti, a dogovora neće biti, ako nema verifikacije u UN.

"U vreme bivšeg predsednika Borisa Tadića i bivšeg šefa diplomatije Vuka Jeremića napravljena je greška što je dijalog iz UN prebačen u Brisel", kaže Dačić i ponavlja da je Srbija spremna za dijalog, ali kad budu ukinute takse.

Kada je reč o razgraničenju, Dačić kaže da će to naravno biti tema, ali, dodaje da taj princip nije razrađen do kraja.

Prema njegovom mišljenju, razgraničenje bi predstavljalo da se tačno utvrdi šta je srpsko, a šta albansko.
Pogledaj vesti o: Donald Tramp,   Hašim Tači,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.