Pastor pozvao vladu da uputi budžet koji je u skladu sa Ustavom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Dec.2008, 12:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pastor pozvao vladu da uputi budžet koji je u skladu sa Ustavom

BEOGRAD - Poslanik Saveza vojvođanskih Mađara Balint Pastor pozvao je danas Vladu Srbije da u skupštinsku proceduru uputi predlog budžeta za narednu godinu, kojim će za bužet Vojvodine biti izdvojeno najmanje sedam odsto budžeta Srbije, koliko je propisano ustavom.

"Upućujem Vladi Srbije apel da u skupštinsku proceduru ne uputi predlog budžeta koji je protivustavan. Mora se poštovati ustav, koji predviđa da budžet Vojvodine iznosi najmanje sedam odsto budžeta >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Srbije", kazao je Pastor na početku današnjeg rada parlamenta.

On je dodao da SVM nema nameru da glasa protiv budžeta i da nema nameru da ruši vladu i naglasio da je za tu stranku od prvenstvene važnosti da u 2009. budu ukinute vize i da Srbija postane kandidat za članstvo u Evropskoj uniji.

"Ova dva cilja možemo postići samo ako vlada bude stabilna i ako ne budemo izgubili godinu dana na nove izbore. Mi zbog toga želimo da budemo faktor stabilnosti vladajuće koalicije, ali nismo u mogućnosti da glasamo za budžet koji je protivustavan", naveo je Pastor.

On je izrazio nadu da će vlada u skupštinsku proceduru uputiti budžet koji za Vojvodinu predviđa najmanje sedam odsto budžeta Srbije, najavljujući da će poslanici SVM u tom slučaju glasati za budžet.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.