Nazarbajev predložio sastanak Putina i Zelenskog u Kazahstanu

Izvor: Vostok.rs, 12.Nov.2019, 09:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nazarbajev predložio sastanak Putina i Zelenskog u Kazahstanu

Prvi predsednik Kazahstana Nursultan Nazarbajev predlaže da sastanak predsednika Rusije i Ukrajine, Vladimira Putina i Vladimira Zelenskog bude održan u Kazahstanu.
„Imao sam sastanak sa gospodinom Zelenskim. Saslušao sam ga. Bukvalno juče razgovarao sam sa Vladimirom Putinom na temu kako dalje da se rešava taj problem... Smatram da je potreban poseban lični sastanak predsednika Rusije i Ukrajine“, izjavio je Nazarbajev na sednici „Astana kluba“. Prema njegovim rečima, ukrajinski lider je već pristao na sastanak na „neutralnoj teritoriji“. "Čini mi se da je trenutak dobar. Zelenski je dobio podršku naroda i može pokazati volju i rešiti ovo pitanje", zaključio je političar. Odnosi između Moskve i Kijeva su i dalje napeti. Ukrajina optužuje Rusiju za učešće u građanskom ratu na jugoistoku zemlje. Moskva negira optužbe i insistira na tome da se radi o spekulacijama.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sastanak Putina i Zelenskog – nema smisla bez priprema

Izvor: 011vodič.com, 12.Nov.2019

Sastanak predsednika Rusije i Ukrajine, Vladimira Putina i Vladimira Zelenskog, bez pažljive pripreme neće doneti veću korist, rekao je potpredsednik Kremlja Dmitrij Peskov.. . „Putin je sâm govorio da on nikad nije odbacivao takve sastanke, ali smatra da će sastanak radi sastanka doneti...

Nastavak na 011vodič.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.