Izvor: 011vodič.com, 12.Nov.2019, 12:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nazarbajev poziva Putina i Zelenskog na neutralnu teritoriju – u Kazahstan

Prvi predsednik Kazahstana Nursultan Nazarbajev predlaže da sastanak predsednika Rusije i Ukrajine, Vladimira Putina i Vladimira Zelenskog bude održan u Kazahstanu.

„Imao sam sastanak sa gospodinom Zelenskim. Saslušao sam ga. Bukvalno juče razgovarao sam sa Vladimirom Putinom >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << na temu kako dalje da se rešava taj problem… Smatram da je potreban poseban lični sastanak predsednika Rusije i Ukrajine“, izjavio je Nazarbajev na sednici „Astana kluba“.
Prema rečima Nazarbajeva, ukrajinski lider je već pristao na sastanak na „neutralnoj teritoriji“.
Odnosi između Moskve i Kijeva su i dalje napeti. Ukrajina optužuje Rusiju za učešće u građanskom ratu na jugoistoku zemlje. Moskva negira optužbe i insistira na tome da se radi o spekulacijama.

The post Nazarbajev poziva Putina i Zelenskog na neutralnu teritoriju – u Kazahstan appeared first on 011vodic.com.

Nastavak na 011vodič.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.