Nazarbajev pokušava da spoji Putina i Zelenskog

Izvor: B92, 12.Nov.2019, 09:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nazarbajev pokušava da spoji Putina i Zelenskog

Nursultan -- Bivši predsednik Kazahstana Nursultan Nazarbajev kaže da pokušava da dogovori sastanak u četiri oka između ruskog i ukrajinskog predsednika.

"Zelenski je već pristao na tet-a-tet sastanak i obavestio predsednika Rusije o tome", rekao je Nazarbajev na konferenciji o međunarodnoj politici u prestonici Kazahstana.

Videćemo da li će se i Putin saglasiti, rekao je Nazarbajev na konferenciji o međunarodnoj politici u prestonici Kazahstana, prenosi Rojters.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Nakon toga oglasio se i portparolj Kremlja Dmitrij Peskov koji je rekao da bi sastanak ruskog i ukrajinskog predsednika malo značio ako ne bi bio dobro pripremljen.

On je dodao da je Moskva sada fokusirana na naredni samit u normandijskom formatu, prenosi Tass.

"Putin je kazao da on lično nikada ne odbija takve sastanke, ali da veruje da sastanak radi sastanka malo može da doprinese i da su potrebne temeljne pripreme", rekao je Peskov.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nazarbajev predložio sastanak Putina i Zelenskog u Kazahstanu

Izvor: Vostok.rs, 12.Nov.2019

Prvi predsednik Kazahstana Nursultan Nazarbajev predlaže da sastanak predsednika Rusije i Ukrajine, Vladimira Putina i Vladimira Zelenskog bude održan u Kazahstanu.. „Imao sam sastanak sa gospodinom Zelenskim. Saslušao sam ga. Bukvalno juče razgovarao sam sa Vladimirom Putinom na temu kako...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.