Na snazi novi zakon - ako vozite ovakav automobil, nećete moći na letovanje u Grčku

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Maj.2024, 14:24

Na snazi novi zakon - ako vozite ovakav automobil, nećete moći na letovanje u Grčku

U Grčkoj je stupio na snagu novi zakon koji se odnosi na električna, hibridna i druga vozila koja koriste alternativna goriva poput tečnog ili prirodnog gasa, a koja koriste trajekte ili usluge čamca tokom putovanja.
Zakon je, kako prenose skopski mediji, donet iz bezbednosnih razloga i podrazumeva da baterije električnih i hibridnih vozila ne smeju da se pune više od 40 odsto ukupnog kapaciteta, uz obaveznu kontrolu temperature, a punjenje baterije na čamcu ili trajektu je zabranjeno.
Za automobile koji koriste tečni ili prirodni gas, zakon zahteva da rezervoari ne budu napunjeni više od 50 odsto ukupnog kapaciteta.
Vozačima, međutim, nije jasno kako će izgledati provera poštovanje novog...
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Grčka ima novi zakon za električna i hibridna vozila: Ako planirate letovanje - obratite pažnju

Izvor: Radio 021, 15.Maj.2024, 07:04

U Grčkoj je stupio na snagu novi zakon koji se odnosi na električna, hibridna i druga vozila koja koriste alternativna goriva poput tečnog ili prirodnog gasa, a koja koriste trajekte ili usluge čamca.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.