Mirović :Ogromne investicije ove godine u lokalnim samouprava

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Mar.2022, 14:12

Mirović :Ogromne investicije ove godine u lokalnim samouprava

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović dodelio je danas ugovore lokalnim samoupravama za finansiranje i sufinansiranje infrastrukturnih projekata, a preko konkursa Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine. Pokrajinski premijer je tom prilikom istakao da je reč o novom investicionom ciklusu za svih 45 lokalnih samouprava u Vojvodini.

"Ovim konkursom smo opredelili čak 13 milijardi 594 miliona dinara, što je sa oko 890 miliona učešća opština i gradova ogroman novac kojim >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << započinjemo preko Uprave za kapitalna ulaganja APV, 21 novi veliki projekat, a 11 projekata će biti nastavljeno jer su planirani kao višegodišnji.

Ova godina će biti investiciona, uveren sam da će biti uspešna i sve ono što smo planirali i obezbedili sredstva je, napominjem, urađeno", istakao je Mirović.

Jedna od opština kojoj su odobrena sredstva je i Inđija koja će konačno završiti sportsku halu čija je gradnja počela još 2008. godine.

"Ukupno je bilo potrebno za završetak više od 700 miliona dinara, a ovaj ugovor je na 213 miliona. Ono što je prethodna vlast počela pre 14 godina i što je bio veliki problem za građane Inđije sada ćemo završiti. To nas je opterećivalo u finansijskom smislu i nije pitanje samo koliko je taj projekat koštao, već i šta smo sve drugo mogli da uradimo za taj novac", rekao je predsednik opštine Inđija Vladimir Gak.

Projekti koji će biti sufinansirani, odnosno finansirani u lokalnim zajednicama tiču se saobraćajne infrastrukture, odnosno ulica i puteva u lokalnim samoupravama, zatim rešavanje problema vodosnabdevanja i prečišćavanja otpadnih voda, lokalnog ekonomskog razvoja i ulaganja u industrijske zone radi privlačenja investitora, kao i projekata izgradnje i rekonstrukcije sportske infrastrukture i objekata namenjenih kulturi.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Mirović: Važan dan za Vojvodinu, novi investicioni ciklus vredan 4,5 milijardi dinara

Izvor: Blic, 21.Mar.2022

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uručio je danas ugovore vredne ukupno 4,5 milijardi dinara predstavnicima gradova i opština za realizaciju 32 projekta u oblastima saobraćajne infrastrukture, vodosnabdevanja i zaštite voda, lokalnog i regionalnog ekonomskog razvoja, razvoja sporta i u oblasti...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.