Izvor: Blic, 17.Apr.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kai Ejde demantovao da će zameniti Ahtisarija

Politički direktor Ministarstva spoljnih poslova Norveške Kai Ejde negirao je u utorak u Prištini da je izjavio da će zameniti specijalnog izaslanika za status Kosova Martija Ahtisarija u pregovorima o statusu Kosova.

Posle sastanka sa predsednikom Kosova Fatmirom Sejdiu, Ejde je u Prištini kazao da je cilj njegove posete regionu da Prištinu i Beograd informiše o ministarskom sastanku zemalja članica NATO koji će sledeće nedelje biti održan u Oslu.

Na tom skupu Kosovo >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << će biti jedna od centralnih tema. Norveški diplomata je odbacio nagoveštaje da će zameniti Martija Ahtisarija. Nove pregovore o statusu Kosova, kao i novog posrednika u razgovorima zatražile su srpske vlasti.

"Čuo sam to u medijima poslednjih dana i razmišljao sam čak da odložim posetu za nekoliko dana, dok ne prestanu takve spekulacije, ali je to bilo nemoguće, pošto za sledeću nedelju treba da budemo spremni za sastanak ministara spoljnih poslova zemalja članica NATO", rekao je Ejde.

Dodao je da podržava plan Ahtisarija i očekuje da se status Kosova pojasni novom rezolucijom Saveta bezbednosti UN.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.