KRITIKE KOSOVU Evropska unija: Nasilje neprihvatljivo, scene iz skupštine ZABRINJAVAJU

Izvor: Blic, 27.Feb.2016, 11:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KRITIKE KOSOVU Evropska unija: Nasilje neprihvatljivo, scene iz skupštine ZABRINJAVAJU

Nasilje u bilo kom obliku i sa bilo čije strane je neprihvatljivo, a zapaljiva retorika samo produbljuje podele i otežava dijalog, saopšteno je danas u Briselu, povodom okolnosti i atmosfere u kojoj je Hašim Tači izabran za kosovskog predsednika.

- Skupština Kosova izabrala je Hašima Tačija za predsednika Kosova u napetoj atmosferi punoj razdora. Scene čiji smo svedoci bili juče u skupštini tim povodom su izuzetno zabrinjavajuće - navodi se u saopštenju >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << portparola Evropske službe za spoljne poslove.

Pročitajte još:

Kako se navodi, od političkih lidera na Kosovu očekuje se da se ponašaju odgovorno i da zajedno rade na smanjivanju tenzija.

Kosovski parlament izabrao je večeras lidera DPK Hašima Tačija za predsednika Kosova. Izbor je protekao uz more suzavca, sukobe policije i demontsranata i haos na ulicama.

PONOVO HAOS Tači predsednik Kosova, u skupštini SUZAVAC, ispred SUKOBI

Sednica kosovskog parlament, na kojoj se birao predsednik Kosova, počela je sa gotovo sat zakašnjenja, ali je ubrzo i prekinuta, jer opozicija ponovo aktivirala suzavac.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija,   Hašim Tači,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.