DS: Da li vlada bojkotom evropskih institucija zaustavlja put Srbije ka EU

Izvor: Blic, 04.Maj.2017, 18:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DS: Da li vlada bojkotom evropskih institucija zaustavlja put Srbije ka EU

Demokratska stranka (DS) upitala je danas Vladu Srbije da li poslednjim odlukama, među kojima je i otkazivanje redovnog sastanka Parlamentarnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje EU-Srbija, "faktički pokušava da zaustavi proces pridruživanja Srbije Evropskoj uniji".

DS je u saopštenju ocenila da u vreme otvaranja novih poglavlja, "ne deluju ubedljivo" objašnjenja Vlade Srbije da "bojkotuje Evropski parlament" zbog odluke Apelacionog suda u Francuskoj da >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ne izruči bivšeg vođu OVK Ramuša Haradinaja Beogradu.

"Odluka nezavisnog suda u jednoj od članica EU ne može biti u bilo kakvoj vezi sa radom EP i procesom pridruživanja Srbije EU. Ako je razlog za ovakvu odluku činjenica da je sedište EP na teritoriji Francuske, za državu koja razume nadležnosti institucija i diplomatski protokol, to ne može biti ozbiljan razlog za reakciju, ako nam je stalo da sačuvamo svoj ugled i integritet u očima međunarodne zajednice", piše u saopštenju.

DS je ocenila da je ta odluka, kao i nedavni prekid učešća delegacije Srbije na aprilskom zasedanju Parlamentarne skupštine Saveta Evrope, "još jedan potez koji pokazuje da zvaničnici koji danas predstavljaju Srbiju ili nemaju potrebna znanja o vođenju državnih poslova, ili koriste jedan događaj da bi se sprovele prikrivene namere Vlade Srbije da uspori ili zaustavi dalje napredovanje zemlje prema EU".

(Kraj) mmm/šm
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

DS: Da li Vlada pokušava da zaustavi put Srbije ka EU?

Izvor: B92, 04.Maj.2017

DS u saopštenju pita Vladu Srbije da li poslednjim odlukama "faktički pokušava da zaustavi proces pridruživanja Srbije Evropskoj uniji"...Kako se navodi, među tim odlukama je i otkazivanje redovnog sastanka Parlamentarnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje EU-Srbija...DS je u saopštenju ocenila...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.