Bez imuniteta četiri poslanika SRS?

Izvor: B92, 05.Jul.2011, 15:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bez imuniteta četiri poslanika SRS?

Beograd -- Administrativni odbor Skupštini predložio ukidanje imuniteta za četvoro poslanika SRS po zahtevu pravosudnih organa. SRS: Politička kampanja protiv poslanika.

Reč je o poslanicima SRS Momčilu Duvnjaku, Draganu Aćimoviću, Gordani Paunović Milosavljević i Momiru Markoviću.

Odbor je odlučivao o ukupno pet zahteva za ukidanje imuniteta, od kojih se dva odnose na Momčila Duvnjaka. Za predlog da Skupština ukine imunitet poslanicima SRS glasali su članovi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << odbora iz vladajuće koalicije i Liberalno-demokratske partije.

Za ukidanje imuniteta poslanicima Srpske radikalne stranke na sednici administrativnog odbora glasale su njihove kolege iz vladajuće koalicije i LDP-a, što je za radikale očit primer političke kampanje protiv njihove stranke.

"Ovde mi je sporno vaša namera, a to je politička motivacija u predizbornoj godini da se određenoj stranci naneše šteta", kaže Milovan Radovanović iz SRS-a.

Administrativni odbor predložio je skupštini ukidanje imuniteta poslanicima SRSa zbog nasilničkog ponašanja, falsifikovanja dokumentacije, korupcije u zdravstvu i zbog zloupotrebe ovlašćenja u privredi.

"Ovde postoje poslanici prvog i drugog reda. Kako je moguće da se tako nešto desi. Zašto niste stavili na dnevni red zahtev suda da se Tomislavu Nikoliću skine imunitet. Dva puta je tražio sud. Zato što je izmislio onu gnusnu laž da je Šešelj naručio njegovo ubistvo. Zašto niste stavili na dnevni red pa odlucujete", kaže Vjerica Radeta iz SRS-a.

Skupština će odlučiti o oduzmanju imuniteta (Tanjug)

"Na dnevnom redu Administrativnog odbora su oni zahtevi za skidanje imuniteta uz kojim slučajevima su se poslanici pozvali. Tamo gde se nisu pozivali ne možemo da raspravljamo jer imunitet kod njih ne postoji", kaže predsednik administrativnog odbora Nenad Konstantinović.

Odluku administrativnog odbora o ukidanju imuniteta treba da potvrde i poslanici skupštine Srbije na posebno zakazanoj sednici. PRavo na imunitet poslanicima uskoro bi mogao da bude ograničen samo na slobodu mišljenja i izgovorenu reč, jer se planiraju izmene Zakona o Skupštini i Poslovnika u radu.

Momčilu Duvnjaku je predloženo skidanje imuniteta zbog nasilničkog ponašanja, jer je na sednici Skupštine opštine Kruševac napao i udario jednog odbornika, kao i za sprečavanje službenog lica u obavljanju dužnosti, jer je radnika EPS-a sprečio da mu isključi struju.

Draganu Aćimoviću je predloženo ukidanje imuniteta zbog falsifikovanja službene isprave, Gordani Paunović Milosavljević zbog korupcije u zdrastvu, jer je tražila mito, a Momiru Markoviću zbog zloupotrebe službenog položaja, pošto je dok je bio funkcioner u opštini Zemun zapošljavao mimo konkursa.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Predloženo ukidanje imuniteta za četvoro poslanika SRS

Izvor: Blic, 05.Jul.2011

Članovi Administrativnog odbora Skupštine Srbije su, na zahtev suda i Tužilaštva, predložili Skupštini na ukine imunitete poslanicima SRS Momčilu Duvnjaku, protiv koga se vode dva postupka, a Draganu Aćimoviću, Gordani Paunović Milosavljević i Momiru Markoviću za po jedan postupak koji se...

Nastavak na Blic...

Predloženo ukidanje imuniteta poslanicima SRS

Izvor: Beta, 05.Jul.2011

BEOGRAD, 5. jula 2011. (Beta) - Administrativni odbor odlučio je u utorak da Skupštini Srbije predloži da ukine imunitet za četvoro poslanika Srpske radikalne stranke (SRS), po zahtevu pravosudnih organa...Reč je o poslanicima SRS Momčilu Duvnjaku, Draganu Aćimoviću, Gordani Paunović-Milosavljević...

Nastavak na Beta...

Imunitet ili sud?

Izvor: RTS, 05.Jul.2011

Četvoro radikala uskoro bi moglo da se nađe pred sudom, ako parlament potvrdi odluku nadležnog Odbora o ukidanju imuniteta. Administrativni odbor je odlučio da bi tim poslanicima trebalo ukinuti imunitet jer se terete za krivična dela od falsifikovanja isprava do nasilničkog ponašanja...Ukoliko...

Nastavak na RTS...

Radikalima ukidaju poslanički imunitet

Izvor: TvojPortal.com, 05.Jul.2011

/vesti online/ Administrativni odbor predložio je danas Skupštini Srbije da ukine imunitet četvoro poslanika Srpske radikalne stranke - Momčilu Duvnjaku, Draganu Aćimoviću, Gordani Paunović-Milosavljević i Momiru Markoviću.. . Jedan poslanik se sam odrekao imuniteta, a radikali svoje ne daju . . Odbor...

Nastavak na TvojPortal.com...

POSLANIČKI REČNIK: MAJMUNE, NE SECI MI STRUJU!

Izvor: Kurir, 06.Jul.2011, 09:29

BEOGRAD - Četiri poslanika ostaju bez zaštite! Administrativni odbor doneo je juče odluku da predloži Skupštini ukidanje imuniteta Momčilu Duvnjaku, Draganu Aćimoviću, Gordani Paunović-Milosavljević i Momiru Markoviću iz SRS...BEOGRAD - Četiri poslanika ostaju bez zaštite!..Administrativni...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.