Utorak, 05.07.2011.

13:54

Bez imuniteta četiri poslanika SRS?

Administrativni odbor Skupštini predložio ukidanje imuniteta za četvoro poslanika SRS po zahtevu pravosudnih organa. SRS: Politička kampanja protiv poslanika.

Izvor: Beta, Tanjug

Default images

Reč je o poslanicima SRS Momčilu Duvnjaku, Draganu Aćimoviću, Gordani Paunović Milosavljević i Momiru Markoviću.

Odbor je odlučivao o ukupno pet zahteva za ukidanje imuniteta, od kojih se dva odnose na Momčila Duvnjaka. Za predlog da Skupština ukine imunitet poslanicima SRS glasali su članovi odbora iz vladajuće koalicije i Liberalno-demokratske partije.

Za ukidanje imuniteta poslanicima Srpske radikalne stranke na sednici administrativnog odbora glasale su njihove kolege iz vladajuće koalicije i LDP-a, što je za radikale očit primer političke kampanje protiv njihove stranke.

"Ovde mi je sporno vaša namera, a to je politička motivacija u predizbornoj godini da se određenoj stranci naneše šteta", kaže Milovan Radovanović iz SRS-a.

Administrativni odbor predložio je skupštini ukidanje imuniteta poslanicima SRSa zbog nasilničkog ponašanja, falsifikovanja dokumentacije, korupcije u zdravstvu i zbog zloupotrebe ovlašćenja u privredi.

"Ovde postoje poslanici prvog i drugog reda. Kako je moguće da se tako nešto desi. Zašto niste stavili na dnevni red zahtev suda da se Tomislavu Nikoliću skine imunitet. Dva puta je tražio sud. Zato što je izmislio onu gnusnu laž da je Šešelj naručio njegovo ubistvo. Zašto niste stavili na dnevni red pa odlucujete", kaže Vjerica Radeta iz SRS-a.
Skupština æe odluèiti o oduzmanju imuniteta (Tanjug)
"Na dnevnom redu Administrativnog odbora su oni zahtevi za skidanje imuniteta uz kojim slučajevima su se poslanici pozvali. Tamo gde se nisu pozivali ne možemo da raspravljamo jer imunitet kod njih ne postoji", kaže predsednik administrativnog odbora Nenad Konstantinović.

Odluku administrativnog odbora o ukidanju imuniteta treba da potvrde i poslanici skupštine Srbije na posebno zakazanoj sednici. PRavo na imunitet poslanicima uskoro bi mogao da bude ograničen samo na slobodu mišljenja i izgovorenu reč, jer se planiraju izmene Zakona o Skupštini i Poslovnika u radu.

Momčilu Duvnjaku je predloženo skidanje imuniteta zbog nasilničkog ponašanja, jer je na sednici Skupštine opštine Kruševac napao i udario jednog odbornika, kao i za sprečavanje službenog lica u obavljanju dužnosti, jer je radnika EPS-a sprečio da mu isključi struju.

Draganu Aćimoviću je predloženo ukidanje imuniteta zbog falsifikovanja službene isprave, Gordani Paunović Milosavljević zbog korupcije u zdrastvu, jer je tražila mito, a Momiru Markoviću zbog zloupotrebe službenog položaja, pošto je dok je bio funkcioner u opštini Zemun zapošljavao mimo konkursa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: