POSLANIČKI REČNIK: MAJMUNE, NE SECI MI STRUJU!

Izvor: Kurir, 06.Jul.2011, 09:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

POSLANIČKI REČNIK: MAJMUNE, NE SECI MI STRUJU!

BEOGRAD - Četiri poslanika ostaju bez zaštite! Administrativni odbor doneo je juče odluku da predloži Skupštini ukidanje imuniteta Momčilu Duvnjaku, Draganu Aćimoviću, Gordani Paunović-Milosavljević i Momiru Markoviću iz SRS.

BEOGRAD - Četiri poslanika ostaju bez zaštite!

Administrativni odbor doneo je juče odluku da predloži Skupštini ukidanje imuniteta Momčilu Duvnjaku, Draganu Aćimoviću, Gordani Paunović-Milosavljević i Momiru Markoviću iz SRS. >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Poslanik Šerif Hamzagić iz URS, koji se prvobitno pozvao na imunitet, povukao je ovaj zahtev, pa se o njemu na jučerašnjoj sednici odbora nije ni raspravljalo.

Kurir objavljuje zbog čega su se ovi poslanici pozvali na imunitet.

Dragan Aćimović

Lažno pravdao pare


Prema podacima Osnovnog suda u Šapcu, Aćimović je optužen da je krajem januara 2007, svestan kažnjivosti svog dela, upotrebio lažnu dokumentaciju za pravdanje sredstava kod Ministarstva poljoprivrede za izgradnju farme svinja.

Gordana Paunović-Milosavljević

Tražila 500 evra mita


Protiv ove poslanice, sudeći po dopisu Prvog osnovnog suda u Beogradu iz aprila 2011, u toku je krivični postupak zbog krivičnog dela korupcije u zdravstvu. Presudom drugog opštinskog suda, na šta je uložena žalba, Milosavljevićeva je oglašena krivom zbog izvršenja tog krivičnog dela. Sud je našao da je ova poslanica, po prethodnom dogovoru s još jednom koleginicom lekarkom, pribavila imovinsku korist za sebe tako što su od oštećenog (kome je radi produženja bolovanja trebao fiktivni prijem u dnevnu bolnicu) tražile 500 evra.

Momčilo Duvnjak

Pretio da će ubiti radnika EDB!


U optužnom predlogu navodi se da je 22. maja 2008, svestan da je njegovo delo zabranjeno, pokušao da prinudi radnika Elektrodistribucije Kruševac da mu uključi struju, koja je prethodno isečena. Uputio mu je uvredljive reči: „Ti si majmun, je.em ti majku“, uhvatio ga za radnu bluzu, izvukao iz službenog vozila i vukao prema dvorištu. Pretio mu je da će ga ubiti ako mu ne uključi struju i udario ga nogom! Protiv Duvnjaka je podneta i krivična prijava zbog nasilničkog ponašanja. Prema navodima Osnovnog javnog tužilaštva u Kruševcu, pretio je odborniku Vojkanu Kuliću govoreći da će ga uništiti i udario ga nanevši mu lakšu telesnu povredu.

Momir Marković

Izbegao plaćanje poreza


Prema navodima četvrtog opštinskog suda, protiv Markovića je 2003. pokrenuta istraga jer postoji osnovana sumnja da je od 1. januara 1999. do 30. decembra 2000, kao direktor JP „Zemunski informativno-poslovni sistem“, u nameri da protivpravno pribavi imovinski korist za preduzeće, uskratio sredstva koja predstavljaju javni prihod. Ustupio je osnovna sredstva na gazdovanje i upravljanje Srpskoj radikalnoj stranci, Zemunskim novinama i Velikoj Srbiji, bez obračuna poreza na promet proizvoda. Nabavljena su odela, cipele i pištolji i štampane su Zemunske novine, a sve je evidentirano kao troškovi poslovanja. Izbegnuto je plaćanje poreskih obaveza u ukupnom iznosu od 1.899.583 dinara.

Radeta: Što ne čitate Kurir

Na sednici Administrativnog odbora nije se pojavio niko od poslanika o kojima se raspravljalo. Radikalka Vjerica Radeta, kao odgovor na interesovanje novinara o kojim poslanicima je reč, rekla je:

- Zašto se ne objavljuju imena svih poslanika koji se pozivaju na imunitet, ili i to treba da se čita u Kuriru?

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.