Zamislite Parni valjak neka melje na Marakani – tako je Sanderlend šokirao navijače FOTO

Izvor: B92, 05.Jan.2024, 12:26

Zamislite "Parni valjak neka melje" na "Marakani" – tako je Sanderlend šokirao navijače FOTO

Vlasnik Sanderlenda Kiril Luj-Drajfus izvinio se jer su u baru na stadionu istaknuti navijački slogani velikog rivala Njukasla, uoči duela u FA kupu.

"Blek Kets Bar", koji će ugostiti navijače Njukasla u subotu uoči utakmice trećeg kola FA kupa, preuređen je navijačkim sloganima velikog rivala, što se nimalo nije svidelo navijačima Sanderlenda.

Zamislite da u baru na stadionu Crvene zvezde >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << bude istaknuta parola Partizana: "Parni valjak neka melje".

Ubrzo su parole uklonjene, a Sanderlend se izvinio i naveo da se radi o ozbiljnoj grešci u proceni.

"Žalim što sam vas izneverio. Želeo bih da se izvinim svima koji su povezani sa fudbalskim klubom Sanderlend zbog događaja koji su se dogodili u četvrtak. Kao i naši navijači i ja sam bio zgađen i povređen kada su se na internetu pojavile fotografije neprikladnih parola, koje su sada pocepane", rekao je Luj-Drajfus, preneo je BBC.

"Preuzimam punu odgovornost za svaku odluku koju donesu zaposleni u našem klubu i imate moju reč da ću se lično pobrinuti da uvedemo potrebne promene kako bismo se poboljšali, pošto je jasno da u mnogim oblastima moramo da budemo bolji", dodao je 27-godišnji vlasnik Sanderlenda.

Bivši fudbaler Sanderlenda Marko Gabijadini rekao je da je klub napravio "sramnu grešku". ;

"Imamo grupu koja je preuzela klub za koju biste mislili da, posle poslednjih koje smo imali, ima malo više znanja o tome kako fudbal funkcioniše. U upravi su ljudi iz regiona. Vlasnik, njegov porodični klub (Olimpik) je umešan u jedno od najvećih rivalstava u francuskom fudbalu i mi smo pristali na ovo. Ne mogu da verujem. Ovo je sramota. Navijači Njukasla će pominjati ovo 50 godina", naveo je Gabijadini za BBC.

Sanderlend i Njukasl su veliki lokalni rivali u engleskom fudbalu. Crveno-beli Sanderlend igra u drugoj ligi Čempionšipu, a crno-beli Njukasl u Premijer ligi.

Utakmica trećeg kola FA kupa igra se u subotu od 13.45 na stadionu "Svetlosti".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.