Parni valjak na čelu kolone – Čuka nije izdržala

Izvor: MozzartSport.com, 13.Sep.2014, 22:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Parni valjak na čelu kolone – Čuka nije izdržala

Partizan je zaseo na prvo mesto na tabeli Superlige! Teško izvojevanom pobedom od 4:2 nad Čukaričkim u derbiju petog kola Superlige klub iz Humske je materijalizovao šansu koju mu je Crvena zvezda ukazala odigravši nerešeno na gostovanju kod Napretka u Kruševcu.

Lovorike je na kraju pokupio Petar Škuletić čiji je pogodak u 75. minutu utakmice za 3:2 prelomio utakmicu, ali navijače domaćeg tima >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << svakako raduje i konačno dobra partija na početku ove sezone indisponiranog Nikole Drinčića posle čijih su ubacivanja iz prekida i pala dva prva gola Partizana u drugom poluvremenu.

Kod prvog je i sreća pogledala crno-bele, jer je šut Danka Lazovića zakačio Petra Bojića i prevario Borivoja Ristića za izjednačenje od 2:2. U 75. minutu metu je pogodio i Škuletić, koji je svojim četvrtim golom u sezoni i definitivno slomio tvrd, ali nedovoljan otpor gostiju sa Banovog brda. Lukav lob Predraga Luke iz 84. minuta, kojim je surovo kažnjena velika greška Lukasa Pijasentina, bio je samo slag na tortu.

Igrači Čukaričkog nisu imali snage za još jedan neverovatan povrataka kakav su priredili u finišu prvog poluvremena kada su zahvaljujući pogotku Nikole Stojiljkovića i evrogolu Slavoljuba Srnića zaostatak od 0:1 pretvorili u vođstvo od 2:1.

Da je udarac Ukaha Ogečukvua iz 88. minuta išao samo koji milimetar niže, a ne završio na prečki, ili da Igor Matić nekoliko trenutaka kasnije nije uzdrmao stativu, možda bi sve bilo drugačije. Ovako, Partizanu se isplatilo insistiranje na ofanzivnoj igri igri o kojoj najlepše govori brojka od 18 postignutih golova u pet utakmica – više nego duplo više od bilo kog drugog rivala iz Superlige.

PARTIZAN – ČUKARIČKI 4:2 (1:2)

/Pantić 9, Lazović 52, Škuletić 75, Luka – Stojiljković 41, D. Srnić 42/

Stadion: Partizana;

Sudija: Marko Popović;

Partizan: Lukač – Vulićević, V. Ilić, Stanković, Petrović – Marković (od 65’ S. Ilić), Drinčić, Grbić (od 73’ Luka), Pantić – Škuletić, Lazović (od 88’ Fofana);

Čukarički: Ristić – Stojković, Pjasentin, Ugočukvu, Brežančić – Regan (od 80’ Matić), Todorović – Pavlović (od 57’ D. Srnić), Bojić (od 86’ Mirosavljević), S. Srnić – Stojiljković.

SUPERLIGA, 5. kolo:

PREKID: Spartak – Jagodina

Novi Pazar – Mladost Lučani 1:2 (1:2)

/Tintor 45 - Frajdej 27, 38/

Donji Srem – Rad 1:1 (011)

/Zec 32 -Jelić 10/

Napredak – Crvena zvezda 0:0

Borac Čačak – OFK Begorad 1:1 (0:1)

/Đenić 74 - Kohene 2ag/

Voždovac – Radnički 1923 0:1 (0:1)

/Sotirović 32/

Partizan – Čukarički 4:2 (1:2)

/Pantić 10, Lazović 52, Škuletić 75, Luka 84 – Stojiljković 41, Srnić 42/

Nedelja:

19.00: Vojvodina – Radnički Niš

(FOTO: Star Sport)
Pogledaj vesti o: Parni Valjak u Beogradu,   Večiti derbi,   Zvezda - Partizan,   Kruševac

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.