”PARNI VALJAK” RAZMONTIRAO REAL: Kraljevi pali u grotlu Arene

Izvor: SrbijaDanas.com, 31.Mar.2023, 21:49

”PARNI VALJAK” RAZMONTIRAO REAL: "Kraljevi" pali u grotlu "Arene"

Veoma važna utakmica...

Košarkaši Partizana napravili veliki korak ka TOP 8 fazi Evrolige. Crno-beli su u beogradskoj "Areni" savladali Real Madrid rezultatom 104:90 u okviru 32. kola elitnog košarkaškog takmičenja.

Evroliga, 32. kolo:

 Partizan – Real Madrid 104:90 (21:23, 28:15, 29:34, 24:16)

Sudije: >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Karmelo Paterniko, Pjotr Pastusijak, Saulijus Racis

Hala: Štark Arena

Partizan: Avramović, Trifunović, Papapetru, Ledej, Smailagić

Real Madrid: Abalde, Musa, Hanga, Hezonja, Tavares

U prvih pet minuta utakmice, Partizan su napadački predvodili domaći igrači - Smailagić, Trifunović i Avramović, a na drugoj strani se istakao Hanga sa dve brze trojke, dok je Tavares na centarskim pozicijama pravio mnogo problema Smailagiću koji je brzo načinio dve lične greške.

Prvu osetniju predsnost Real je stekao posle Hezonjine kontre za vođstvo gostiju od 15:11. Tek tada je Lesor zamenio Smailagića, a posle prvog tajm-auta Papapetru smanjio na 15:13.

Now that's a fast break 🏃‍♀️ 💨 @allornunn21 erupts at the RIM and so do the @PartizanBC

fans 🔥 #7DAYSMagicMoment pic.twitter.com/WLYH0zMxa2

— Turkish Airlines EuroLeague (@EuroLeague) March 31, 2023

Međutim, Džanan Musa na drugoj strani pogađa uz faul Trifunovića, nešto kasnije je i zakucao pored Lesora i Real je održavao blagu prednost od tri do pet poena razlike.

Ali, na minut i po pre kraja prvog kvartala Lesor pogađa uz faul Poarijea i Partizan stiže do izjednačenja na 21:21.

Do kraja prvog kvartala Real je ponovo poveo sa 23:21, ali onda Dante Egzum ulazi u prepoznatljivi ritam i Partizan je uspeo da preuzme kontrolu rezultata u većem delu druge četvrtine, ali ne i da tu prednost učini osetnijom.

Poenima Pantera Partizan na tri minuta pre poluvremena uspeva da uveća prednost na ''plus pet'' - 39:34. Real ne koristi ni naredni napad, a na drugoj strani Naneli je iznudio prekršaj i sa linije penala pogodio za 41:34.

.@daanteee adds 2 and the Stark Arena turns CRAZY😱😱 pic.twitter.com/ZfxPzHLdhN

— Turkish Airlines EuroLeague (@EuroLeague) March 31, 2023

Tribine su ''eksplodirale'' kada je Lesor zakucao na asistenciju Avramovića za ''plus devet'', a na minut i po pre kraja Madriđani ne koriste još jedan napad posle čega Naneli upisuje svoje nove poene, pa zatim i Panter za 49:36!

Dante Egzum i Džejms Naneli najefikasniji u Partizanu sa po 8 poena, na drugoj strani Musa sa osam i Tavares sa 7 poena.

Nije se dugo čekalo na reakciju Reala koji tačno na sredini treće deonice prilazi na 61:56 poenima Džanana Muse. Na drugoj strani je uzvratio Dante Egzum sa pet svojih poena u nizu i Partizan opet vraća dvocifrenu razliku - 66:56, a trener Reala Ćus Mateo je bio prinuđen da zatraži tajm-aut.

Joanis Papapetru je zatim vezao četiri poena u ekipi Partizana, ali Džanan Musa ponovo smanjuje prednost Partizana na jednocifrenu razliku - 70:61. Na dva minuta pre kraja trećeg kvartaa Hezonja pogađa trojku, ali odmah je uzvratio Lesor.

Na drugoj strani Papapetru dobija tehničku grešku, ujdno i četvrti faul za njega, pa se iznenada pojavio novi problem za Partizan, a Musa sa linije penala pogađa za 72:67.

Uzvratio je Anđušić poenima sa linije penala, a odmah zatim sudije su zatražile da jedan gledalac napusti dvoranu jer je navodno ometao igrače Reala pored aut linije.

.@ThiasLsf over Tavares 😳🔥 #7DAYSMagicMoment pic.twitter.com/beXT3BG951

— Turkish Airlines EuroLeague (@EuroLeague) March 31, 2023

Sudije su izazvale gnev navijača i na dve sekunde pre kraja treće četvrtine kada su dosudile prekršaj Lesoru pri šutu Džanana Muse za tri poena. Reprezentativac BiH je bio precizan sva tri puta sa linije penala i Real je smanjio na 78:72 na ulasku u poslednju četvrtinu.

Musa je ukupno 12 poena postigao samo u trećoj četvrtini, ali većinu sa linije slobodnih bacanja.

Sam početak poslednje deonice obeležila je ''rampa'' požrtvovanog Lesora koji je ''leteo'' na obe strane terena u tim trenucima, posle čega je Anđušić  iznudio i pogodio tri penala, a posle još jedne odlilne odbrane crno-belih Ledej pogađa trojku za 84:72 u korist crno-belih.

Ali, na sedam minuta pre kraja Lesor pravi četvrtu ličnu grešku i na teren se vraća Smailagić koji odmah pogađa trojku, ali već u narednom napadu i njemu je dosuđen četvrti prekršaj! Dobra vest za crno-bele u toj situaciji je što na drugoj strani snažni Tavares pravi svoj peti prekršaj nad Ledejom i na oko šest minuta pre kraja je za njega ovaj meč bio završen.

Smailagić na ulasku u poslednjih pet minuta donosi ''plus 16'', a onda sjajna podbrana, pa kontra i poeni Nanelija za potpunu ''ludnicu'' i na terenu i na tribinama - 94:76 za Partizan!

Gosti su reagovali tajm-autom, ali kada je Partizan stigao i do ''plus 20'' - 98:78, pobedničko slavlje u dvorani je moglo da počne.

Matijas Lesor na kraju najefikasniji u Partizanu sa 16 poena i osam skokova, Panter 16 poena i 6 asistencija, Egzum 15 poena, Naneli 14, Smailagić 11...

U Realu 22 poena Muse, po 17 Hezonja i Dek.

Crno-beli dva kola pre kraja ligaškog dela sezone sada imaju skor 18-14, kao i šestoplasirani Fenerbahče koji je u isto vreme poražen od Baskonije u Vitoriji. Da je Fenerbahče dobio tu utakmicu, crno-beli bi već večeras i teoretski osigurali mesto u plej-ofu.

Što se tiče Reala, kraljevski klub je upisao deseti poraz i sada ima isti skor kao i Barselona, na deobi drugog i trećeg mesta - 22-10.

Evroliga 32. kolo

Četvrtak

Anadolu Efes – Virtus 86:67

Makabi – Armani 85:66

Barselona – Alba 72:56

Petak

Bajern – Monako 81:84

Žalgiris – Valensija 95:74

Olimpijakos – Panatinaikos 81:73

Partizan – Real Madrid 20.30

Baskonija – Fenerbahče 20.30

Pogledajte kako izgleda Maria, ćerka Pepa Gvardiole
Pogledaj vesti o: Parni Valjak u Beogradu

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.