Nemanja Vranješ - razmontirao Parni valjak i oborio rekord Jadranske lige!

Izvor: MozzartSport.com, 05.Jan.2016, 00:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nemanja Vranješ - razmontirao Parni valjak i oborio rekord Jadranske lige!

Dželat crno-belih odigrao utakmicu karijere

Košarkaši Partizana prošli su pravu golgotu u Nikšiću i u porođajnim mukama uspeli da izbegnu potpuni potop u duelu sa Sutjeskom.

Ali, jedno ostaje - Parni valjak doživeo jednu od najvećih sramota u novijoj istoriji! Partizan definitivno više nije onaj klub koji je pre nešto više od pet godina bio na samo jednu loptu od finala Evrolige, >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << ali puleni Petra Božića dotakli su jedno novo dno... I to najviše zahvaljujući dželatu Nemanji Vranješu, koji je odigrao partiju života! Čak 27 poena, šest pogođenih trojki iz sedam pokušaja, 13 skokova, tri ukradene lopte, jedna asistencija i čak sedam iznuđenih faulova... Sve to bilo je dovoljno da Vranješ skupi indeks korisnosti 42 (!) i obori aktuelni ovosezonski rekord Jadranske lige u ovoj statističkoj normi!

Posledice Partizanovog pada: Kako se ispada iz Jadranske lige

Interesantno, dosadašnji rekord bio je star tek dva dana, pošto je francuski poletni atleta iz redova Mega Leksa Timoti Luvavu u fantastičnom izdanju protiv Zadra ubeležio 38 indeksnih poena. Iza njega nalazi se Miro Bilan sa indeksom 37, koji je zaradio protiv Igokee polovinom decembra, dok je Ante Žižić u nedelju uveče imao jedan poen manje, u pobedi Cibone nad Metalcem.

Na večnoj listi Vranješ je došao na deobu 40. pozicije zajedno sa Milanom Gurovićem (Crvena zvezda), Marinom Baždarićem (Olimpija), Jakovom Vladovićem (Zagreb), Zoranom Ercegom (FMP), Lukom Žorićem (Zagreb), Nebojšom Bogavcem (Hemofarm), Dejanom Milojevićem (Partizan), Nikolom Pekovićem (Partizan) i Dragišom Drobnjakom (Geoplin Slovan).

MOZZART pratite i na Vajberu!

(FOTO: MN Press)
Pogledaj vesti o: Parni Valjak u Beogradu,   Partizan

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.