Izvor: Blic, 07.Maj.2017, 14:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UZBUNA U PARIZU Hitno evakiusan prostor oko "Luvra" u kojem je Makron planirao da slavi pobedu

Prostor oko muzeja "Luvr" u kojem je nezavisni kandidat Emanuel Makron najavio da će sa svojim pristalicama proslaviti pobedu koju najavljuje na današnjim predsedničkim izborima, evakuisana je danas zbog bezbedonosnih pretnji, saopšteno je iz njegovog tima. Kasnije u toku dana, ponovo je otvoren.

French police have been called to The Louvre in Paris over a security threat pic.twitter.com/T5bwOskqhv
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
Policije je saopštila da je prostor ispred poznatog muzeja na kratko zatvoren zbog sumnjive torbe. Stručnjaci za uklanjanje eksplozivnih sredstava pregledali su torbu i odneli je sa lica mesta. Muzej Luvr nije bio evakuisan niti zatvoren.

Prethodno RT je preneo da su svi novinari evakuisani sa lica mesta,a šefica kampanje Paulina Kampes u izjavio za agneciji AP rekla je da "Esplanade du Louvre" evakuisan u nedelju popodne i da je evakuaciju naredila policija, ali nije saopštila o kakvoj je pretnji reč.

Bezbednost oko Luvra je bila pojačana i ranije, posle napada tokom predsedničke kampanje.

Ukoliko pobedi kandidatkinja krajnje desnice Marin le Pen, proslava je planirana u Vensenskoj šumi, na istoku Pariza.
Pogledaj vesti o: Pariz,   Izbori

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.