SRČA i SUZAVAC na ulicama Pariza: Demonstranti se ujedinili protiv Makrona (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Maj.2018, 19:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SRČA i SUZAVAC na ulicama Pariza: Demonstranti se ujedinili protiv Makrona (FOTO)

Napeto u francuskoj prestonici

Neredi su izbili na prvomajskim protestima u Francuskoj, nakon što su maskirani demonstranti počeli da pale automobile i bacaju dimne bombe, preneli su francuski mediji.

Iz francuske policije je saopšteno da je među demonstrantima bilo oko 1.200 ljudi koji su nosili crnu odeću i maske i koji su počeli kamenjem i čekićima da razbijaju prozore restorana i kafića, nakon čega su zapalili automobil, što je izazvalo reakciju pripadnika >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << policije, koji su upotrebili suzavac, preneo je "Sputnjik".

Mediji su ranije preneli da je danas na stotine demonstranata marširalo ulicama Pariza, u okviru prvomajskih protesta u francuskim gradovima protiv ekonomske politike koju sprovodi predsednik Francuske Emanuel Makron.

Neki od učesnika protesta razbili su prozore na objektu restorana "Mekdonalds" u francuskoj prestonici. AP je ranije preneo da su demonstranti nosili maske i bacali petarde.

Tokom protestnog marša, žene i studenti su nosili antikapitalističke zastave, kao i zastave sa natpisima kao što su "Rizici od remećenja mira", "Hajde da Vladu izbacimo iz šina" i "Makron nam daje mračnu mržnju".

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.