Preminuo Iber de Živanši, dizanjer haljine iz filma Doručak kod Tifanija

Izvor: Savršena.com, 12.Mar.2018, 15:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preminuo Iber de Živanši, dizanjer haljine iz filma Doručak kod Tifanija

Shutterstock Francuski dizajner Iber de Živanši (Hubert de Givenchy) preminuo je u 91. godini, javljaju strani mediji.
Živanši je rođen 21. februara 1927. godine u francuskom gradiću Bovazu. Zahvaljujući njemu žene su oslobođene uskih i neudobnih krojeva.
Mladi Iber sa 17 godina preselio se u Pariz i upisao prestižnu Nacionalnu školu za likovne umetnosti, a zahvaljujući velikom crtačkom talentu odmah počinje >> Pročitaj celu vest na sajtu Savršena.com << da radi za neke od najuticajnijih modnih dizajnera tog doba.
Prve kreacije napravio je za Žaka Fajta, a zatim postaje asistent legendarne Else Skjapareli, najveće suparnice Koko Šanel.  Nije dugo trebalo da se talentovani mladić osamostali. Sa samo 24 godine otvorio je svoju modnu kuću i ubrzo doživeo veliki uspeh.
U njegovoj prvoj kolekciji posebno se istaknula bluza s pufnastim rukavima pod nazivom “Betina”, a kao inspiracija za ovu kreaciju poslužila je njegova prva muza, slavna francuska manekenka Betina Graciani.

Nastavak na Savršena.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Preminuo poznati modni kreator Iber de Živanši

Izvor: Story, 12.Mar.2018

Francuski dizajner Iber de Živanši preminuo je u 91. godini, javljaju strani mediji. Živanši je rođen 21. februara 1927. godine u francuskom gradiću Bovazu. Zahvaljujući njemu žene su oslobođene uskih i neudobnih krojeva. Mladi Iber sa 17 godina preselio se u Pariz i upisao prestižnu Nacionalnu...

Nastavak na Story...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Savršena.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Savršena.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.