Pariz, dan četvrti: Zagrevanje Novaka i Šardija

Izvor: RTS, 28.Maj.2014, 14:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pariz, dan četvrti: Zagrevanje Novaka i Šardija

Očekuje se početak duel Novaka Đokovića i domaćeg igrača Žeremija Šardija u drugom kolu Rolan Garosa. Direktan prenos na Prvom programu RTS-a, a u praćenju meča, stručni konsultant u studiju je selektor Devis kup reprezentacije Bogdan Obradović. Nenad Zimonjić i Danijel Nestor počinju takmičenje u dubl konkurenciji. Na teren će i Bojana Jovanovski u paru sa Hrvaticom Jurak, kao i Jelena Janković >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << sa Alisom Klejbanovom.

13.47  - Očekujemo početak duela Novaka Đokovića i domaćeg igrača Žeremi Šardija, u kome je naš teniser apsolutni favorit jer Šardi u dosadašnjih osam okršaja sa Đokovićem nije uzeo ni jedan set.

13.31 - Ana Šmidlova dobija set i sa 2:1 (2:6,6:4,6:4) osvaja prvu veliku pobedu u karijeri. Posle pauze od desetak minuta, na zagrevanje izlaze Đoković i Šardije.  

13.27 - Venus Vilijams uspeva da sačuva čak dve meč lopte i svoj servis . Na 5:4 Ana Šmidlova servira za prvu najveću pobedu. Na nebu iznad Pariza se gomilaju oblaci koji, možda, nagoveštanaju novo odlaganje mečeva.  

13.04 - Venus Vilijams uspeva da vrati brejk, a potom odbrani svoj servis i smanjuje na 3:2. Servira Ana Šmidlova. Finiš ovog meča možete pratiti u direktnom prenosu na Prvom programu RTS-a.

12.50 - Meč Đokovića i Šardija će početi verovatno posle 13.30, jer ga igraju na centralnom terenu "Filip Šatrije" na kome je u toku duel Venus Vilijams i Ana Šmidlova. Trenutni rezultat je 1:1 u setovima, a u trećem setu Šmidlova vodi sa 3:0.

11.10 - Počeli prvi mečevi na pet terena u muškoj, tri u ženskoj konkurenciji, i na osam terena na kojima snage odmeravaju teniseri u dublu. Trenutno na terenu nema naših predstavnika. Prvi na teren izlazi Novak Đoković i taj meč možete pratiti u direktnom prenosu na RTS-u. Očekuje se da će meš početi oko 12.40 i biće na Prvom programu.

Novak Đoković nastavlja takmičenje na Rolan Garosu, a protivnik u drugom kolu je Francuz Žeremi Šardi. Meč je drugi na terenu "Filip Šatrije" i ne bi trebalo da počne pre 12.30.

"Svi znamo koliki je izazov igrati protiv Francuza u Francuskoj. On je u Rimu pobedio (Rodžera) Federera, tako da sam siguran da je jako motivisan da odigra najbolje što zna. Ali, ja sam se dugo radovao ovom turniru. U dobroj sam formi i nadam se da ću moći da je iskoristim protiv Šardija", rekao je Đoković.

Još troje srpskih tenisera će izaći na parisku šljaku, svi u konkurenciji dublova.

Nenad Zimonjić i Danijel Nestor igraju meč prvog kola, a protivnici će im biti Ebden iz Australije i Tursunov iz Rusije.

Jelena Janković, u paru sa Alisom Klejbanovom, igra protiv belorusko-ukrajinske kombinacije Govortsova-Savčuk, dok će Bojana Jovanovski i Darija Jurak igrati protiv Duševine i Ženg.

Direktne prenose iz Pariza možete gledati na programima RTS-a, a kretanje rezultata sa najzanimljivijih mečeva možete pratiti na našem Internet portalu.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Slovačka tinejdžerka zagrejala teren za Novaka, Šmidlova bolja od Venus Vilijams

Izvor: Blic, 28.Maj.2014

Slovačka teniserka Ana Šmidlova eliminisala je Venus Vilijams sa Rolan Garosa, pobedom u drugom kolu sa 2:6, 6:3, 6:4. ..Venus je u duel sa 19-godišnjom Slovakinjom ušla kao 29. nosilac, dobila je prvi set uz dva vezana brejka, ali je usledio veliki preokret. U odlučujućem setu, Šmidlova je već...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.