Читај ми!

Posle Venus, ispala i Serena Vilijams

Sestre Serena i Venus Vilijams eliminisane. U ženskom dublu Jankovićeva i Klejbanova u drugom kolu Rolan Garosa. Nenad Zimonjić i Danijel Nestor uspešno počeli takmičenje u dubl konkurenciji. Bojana Jovanovski u paru sa Hrvaticom Jurak eliminisana sa turnira.

20.35 - Nestor i Zimonjić plasirali su se u drugo kolo Rolan Garosa pošto su sa 2:1 (6:2, 3:6, 6:3) savladali Ebdena i Tursunova, u konkurenciji muških dublova. 

19.55 - Nenad Zimonjić i Danijel Nestor igraju treći odlučujući set protiv Ebdena i Tursunova. 

19.52 - Najzanimljiviji rezultati u konkurenciji dama: Šmijedlova - V. Vilijams 2:1, Muguruza - S. Vilijams 2:0, Šarapova - Pironkova 2:0, Radvanjska - Pliskova 2:0.

19.50 - Važniji rezultati u muškoj konkurenciji: Stjepanek - Južni 3:1, Tursunov - Kveri 3:0, Berdih - Nedovjesov 3:1, Čilić - Kamke 3:1, Raonić - Veseli 3:0, Federer - Švarcman 3:0, Tsonga - Melcer 3:0.

17.25 - Bojana Jovanovski, posle ispadanja u singl konkurenciji, eliminisana je i u dublu sa Hrvaticom Jurak. Njih dve su u dva sata poražene od rusko-kineske kombinacije Duševina/Ženg, rezultatom 6:1, 6:3. 

15.20 - Gotovo je, Đoković je savladao Šardija sa 3:0 (6:1; 6:4, 6:2) za svega sat i po vremena. Brza, odlična pobeda Novaka, koji je završio posao pre kiše, koja će, sasvim izvesno, pasti u Parizu.

15.10 - Odlična i sigurna igra Đokovića, u trećem setu vodi sa 4:1 i sigurno grabi ka pobedi. 

14.53 - Đoković je poveo sa 2:0 u setovima, rezultat drugog je 6:4. 

14.45 - Dobra igra Đokovića, Šardi pruža dobar otpor, ali će servirati za ostanak u setu - 5:3. 

14.40 - Najbolja teniserka sveta i branilac titule na Rolan Garosu Serena Vilijams eliminisana je u drugom kolu tog turnira, pošto je poražena od Garbine Muguruze iz Španije sa 2:0, po setovima 6:2, 6:2. Meč prve i 35. teniserke sveta trajao je svega 65 minuta. Muguruza je uspela čak pet puta da oduzme servis Amerikanki, što je bilo dovoljno za možda i najveće iznenađenje na startu Rolan Garosa. Ranije danas eliminisana je i starija sestra Vilijams - Venus, koja je izgubila od Ane Šmiedlove sa 2:1 u setovima i upravo protiv te slovačke teniserke će Muguruza igrati u narednom kolu.

14.31 - Novi brejk za Đokovića u drugom setu, munjevito osvaja svoj servis i vodi sa 3:1.

14.27 - Srpska teniserka Jelena Janković i njena partnera u dublu Ruskinja Alisa Klejbanova plasirale su se u drugo kolo Rolan Garosa, pošto su pobedile ukrajinsko-beloruski par Olgu Savčuk i Olgu Govorcovu sa 2:0 u setovima (6:0, 6:1). Meč je trajao 58 minuta, a Jankovićeva i Klejbanova su pet puta oduzele servis protivnicama i nisu nijednom izgubile svoj servis. Jankovićeva i Klejbanova će u drugom kolu igrati protiv pobednica meča devetih nositeljki - Čehinje Andree Hlavackove i Lucije Safarove i kanadsko-ruske kombinacije Šeron Fičman i Anastasija Pavljučenkova.

14.26 - Drugi set počinje novim brejkom za Đokovića, ali Šardi odmah uzvraća i izjednačuje na 1:1. Hoće li to uneti neizvesnost u ovaj meč!? 

14.17 - Đoković osvaja drugi brejk, servira za osvajanje prvog gema i sigurno stiže do 6:1. U drugom setu prvi na servisu Šardi.

14.03 - Sigurna igra Novaka Đokovića donosi prvi brejk našem najboljem teniseru koji vodi sa 3:1 i servira da potvrdi vođstvo. 

13.53 - Počeo meč. Prvi na servisu Novak Đoković i sigurno dobija svoj servis. 

13.47  - Očekujemo početak duela Novaka Đokovića i domaćeg igrača Žeremi Šardija, u kome je naš teniser apsolutni favorit jer Šardi u dosadašnjih osam okršaja sa Đokovićem nije uzeo ni jedan set.

13.31 - Ana Šmidlova dobija set i sa 2:1 (2:6,6:4,6:4) osvaja prvu veliku pobedu u karijeri. Posle pauze od desetak minuta, na zagrevanje izlaze Đoković i Šardije.  

13.27 - Venus Vilijams uspeva da sačuva čak dve meč lopte i svoj servis . Na 5:4 Ana Šmidlova servira za prvu najveću pobedu. Na nebu iznad Pariza se gomilaju oblaci koji, možda, nagoveštanaju novo odlaganje mečeva.  

13.04 - Venus Vilijams uspeva da vrati brejk, a potom odbrani svoj servis i smanjuje na 3:2. Servira Ana Šmidlova. Finiš ovog meča možete pratiti u direktnom prenosu na Prvom programu RTS-a.

12.50 - Meč Đokovića i Šardija će početi verovatno posle 13.30, jer ga igraju na centralnom terenu "Filip Šatrije" na kome je u toku duel Venus Vilijams i Ana Šmidlova. Trenutni rezultat je 1:1 u setovima, a u trećem setu Šmidlova vodi sa 3:0.

11.10 - Počeli prvi mečevi na pet terena u muškoj, tri u ženskoj konkurenciji, i na osam terena na kojima snage odmeravaju teniseri u dublu. Trenutno na terenu nema naših predstavnika. Prvi na teren izlazi Novak Đoković i taj meč možete pratiti u direktnom prenosu na RTS-u. Očekuje se da će meš početi oko 12.40 i biće na Prvom programu.

Број коментара 16

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 29. мај 2024.
16° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије