Kosovska zastava u Notr-Damu

Izvor: RTS, 03.Nov.2018, 14:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kosovska zastava u Notr-Damu

Usred Pariza osvanula je kosovska zastava, rame uz rame sa zastavama država učesnica Prvog svetskog rata, preneo je jedan korisnik "Tvitera".

Tzv. Kosovo se našlo među više od 20 zemalja čije se zastave vijore u pariskoj katedrali Notr-Damu, najavljujući predstojeće >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << obeležavanje jednog veka od pobede u Prvom svetskom ratu.
U Parizu se 11. novembra obeležava taj značajan istorijski jubilej, kome će prisustvovati mnogi evropski i svetski lideri, među kojima i predsednik SAD Donald Tramp i nemačka kancelarka Angela Merkel.
Na obeležavanje pobede u Velikom ratu putuje i srpski predsednik Aleksandar Vučić, ali i kosovski Hašim Tači, koji će se možda i sresti na marginama tog događaja.
Pogledaj vesti o: Twiter,   Hašim Tači

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Otkud zastava "države" Kosovo u Notr Damu? FOTO

Izvor: B92, 03.Nov.2018

Zastava samoproglašene države Kosovo je istaknuta u Parizu, pored obeležja država učesnica Prvog svetskog rata...Zastave su postavljene u katedrali Notr Dam, u okviru obeležavanja stogodišnjice od završetka Prvog svetskog rata...Iako je na strani saveznika u tom sukobu bilo ukupno 19 država,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.