Da li je Makron trojanski konj?

Izvor: B92, 14.Jun.2023, 21:48

"Da li je Makron trojanski konj?"

Jelisejska palata treba da objasni zbog čega francuski predsednik Emanuel Makron želi da ove godine dođe na samit BRIKS-a koji se održava u Južnoj Africi.

To je izjavila danas portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova komentarišući jučerašnje medijske napise prema kojim je Makron zatražio od Pretorije dozvolu da prisustvuje samitu.

"Pre svega treba da damo mogućnost Parizu da se izjasni o ovom pitanju. Šta oni žele, kako oni >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << to sve vide? Ipak se radi o organizaciji u koju ne ulaze i prema kojoj nisu bili ni učtivi, da ne govorim o nekakvim dobrim namerama i osećanjima. Zbog toga ne bi bilo loše kada bi rekli zbog čega oni to žele. Da li žele da još jednom uspostave kontakt kako bi pokazali da je Pariz aktivan, ili je to nekakav trojanski konj?", rekla je danas Zaharova za radio "Sputnik".

Ona se još jednom osvrnula i na situaciju u Ukrajini i poručila da je Zapad odnegovao monstruma, aludirajući na aktuelni kijevski režim, koji se, kako je kazala, ne povinuje nikome.

Na početku, oni su javnosti bili predstavljeni kao "nekakvi slobodoljubivi momci, neobrazovani, bez iskustva, ali iskreni", kao "grupa spasilaca, koji će da spasavaju Ukrajinu".

"Tako je to bilo predstavljeno. A sada je to međunarodna grupa bandita, koji imaju nebrojenu količinu oružja, koje niko nikada nije kontrolisao. Ogromnu količinu novca, pasoše svih zemalja, što nije nebitno. Zapad im je poverio diverzione zadatke, a sada se taj monstrum nikome neće povinovati", prokomentarisala je Zaharova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rusija zahteva: Imunitet za Putina

Izvor: B92, 15.Jun.2023, 12:37

Rusija očekuje da će Južna Afrika garantovati imunitet ruskom predsedniku Vladimiru Putinu tokom samita BRIKS-a koji je zakazan za avgust u Johanesburgu...Ovo je danas izjavio zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Sergej Rjabkov...Rjabkov je rekao za TASS da Rusija očekuje da će se Južna Afrika...

Nastavak na B92...

ZAHAROVA O PRAVIM NAMERAMA PRIŠTINE: Kurtijeva retorika preti integritetu balkanskih zemalja

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Jun.2023

Marija Zaharova komentarisala retoriku Aljbina Kurtija...Izjave tzv. premijera samoproglašene republike Kosovo Aljbina Kurtija o značaju ujedinjenja svih Albanaca dovode u pitanje teritorijalni integritet Grčke, Severne Makedonije, Srbije i Crne Gore, izjavila je portparol ruskog Ministarstva spoljnih...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.