Rusija zahteva: Imunitet za Putina

Izvor: B92, 15.Jun.2023, 12:37

Rusija zahteva: Imunitet za Putina

Rusija očekuje da će Južna Afrika garantovati imunitet ruskom predsedniku Vladimiru Putinu tokom samita BRIKS-a koji je zakazan za avgust u Johanesburgu.

Ovo je danas izjavio zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Sergej Rjabkov.

Rjabkov je rekao za TASS da Rusija očekuje da će se Južna Afrika definitivno rukovoditi shvatanjem da najviši zvaničnici uživaju apsolutni jurisdikcijski imunitet od krivičnog gonjenja.

"Poslali smo relevantne >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << signale Južnoj Africi i očekujemo da će tako biti organizovano sve što se tiče samita i učešća ruskog rukovodstva", naveo je Rjabkov.

Rjabkov je ponovio da Rusija smatra da je nalog za hapšenje ruskog predsednika koji je izdao Međunarodni krivični sud (MKS) pravno ništavan, kao i da je to provokativan i potpuno neprihvatljiv potez.

Rjabkov je napomenuo da Rusija "nikada nije bila strana u sporazumu o osnivanju MKS".

Gotovo 20 zemalja traži članstvo u BRIKS-u i njihov broj nastavlja da raste, rekao je Rjabkov, navodeći da je uglavnom reč o azijskim i azijsko-pacifičkim zemljama.

"To odražava rastuću i već značajnu ulogu BRIKS-a na međunarodnoj sceni", istakao je Rjabkov.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Skoro 20 zemalja želi da se pridruži BRIKS-u — visoki ruski diplomata

Izvor: Vostok.rs, 15.Jun.2023

Skoro 20 zemalja traži članstvo u BRIKS-u i njihov broj nastavlja da raste, izjavio je u četvrtak za TASS zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Sergej Rjabkov.. „Spisak kandidata za ulazak u asocijaciju nastavlja da se povećava. Broj država koje žele da pristupe ovoj asocijaciji je blizu...

Nastavak na Vostok.rs...

Rusija očekuje da Južna Afrika garantuje imunitet Putinu na samitu BRIKS-a

Izvor: Blic, 15.Jun.2023

Rusija očekuje da ce Južna Afrika garantovati imunitet ruskom predsedniku Vladimiru Putinu tokom samita BRIKS-a koji je zakazan za avgust u Johanesburgu, izjavio je danas zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Sergej Rjabkov.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.