Brnabić: Beograd u Parizu predstavljen pred 185 zemalja sveta

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Nov.2022, 17:36

Brnabić: Beograd u Parizu predstavljen pred 185 zemalja sveta

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izrazila je večeras zadovoljstvo prestavljanjem potencijala Srbije i Beograda u Parizu pred delegatima iz 185 zemalja povodom kandidature Srbije za održavanje izložbe EXPO 2027, i pozitivnom reakcijom mnogih od njih.

"Neki nisu znali mnogo o Srbiji, mnogi su se oduševili, mnogi su rekli da će nas podržati, a oni koji nemaju pravo glasa jer su ovde kao predstavnici privrede, rekli su da će preko društvenih mreža promovisati >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Beograd i Srbiju", rekla je Brnabić za Tanjug.

Ako pobedimo, dodala je, svetsku izložbu ne dovodimo samo u Beograd i Srbiju, već i na Balkan, i to bi bilo prvi put da se svetska izložba održi na Balkanu.

''Zato dajemo sve od sebe i imamo jako lepu podršku od zemalja iz regiona'', navela je premijerka.

Predsedica vlade je navela da je večeras u Parizu odrganizovan izuzetno važan događaj, čiji je bila domaćin zajedno sa suprugom predsednika Srbije Tamarom Vučić, na kojem su predstavljeni svi potencijali Beograda i Srbije, u okviru kandidature za svetsku izložbu EXPO 2027.

"Predstavili smo našu zemlju, i neke od naših najboljih umetnika, glumaca, vajara, slikara, muzičara, i sve što Begorad treba da ponudi,

čak su tu bili i mali progremeri iz škole u Ruskom Krsturu koji su pokazali taj deo kreativne i inovativne Srbije", rekla je Brnabić i naglasila da je nas ceo tim dao sve od sebe.

Važno je, kako kaže, da smo predstavili Srbiju u Parizu delegatima iz skoro svih zemalja i pokazali im potencijale i lepote Srbije.

"Večeras je bio samo finalni događaj, na ovome radimo godinu dana ministar Siniša mali imao je važnu prezentaciju. Beograd i Srbiju smo predstavil delegatima iz 185 zemalja sveta", rekla je Brnabić.

Na pitanje koje su prednnosti Beograda i Srbije u odnosu na druge, Brnabić je rekla da je toliko prednosti i da ne može biti objektivna.

"Nisam objektivna, ali mislim da je Beograd grad koji ima potpuno nove stvari da ponudi, pre svega u smislu invetivnosti, kreativnosti, tog kreativnog duha, kreativnih industrija, ogroman broj vrsnih svetskih umetnika, na Balkanu smo koji je sam po sebi unikatan i prelep i na svaki način prezanimljiv", rekla je Brnabić.
Pogledaj vesti o: Kandidatura Srbije

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Брнабић вечерас говори о Експо 2027 у Паризу

Izvor: GradskeInfo.rs, 28.Nov.2022

Председница Владе Ана Брнабић вечерас и сутра боравиће у Паризу. Фото: Танјуг/Зоран Жестић Премијерка ће вечерас, од 19.30 часова, говорити на свечаном пријему у Паризу...

Nastavak na GradskeInfo.rs...

KANDIDATURA SRBIJE ZA ODRŽAVANJE IZLOŽBE EXPO 2027. Brnabić: Beograd u Parizu predstavljen pred 185 zemalja sveta

Izvor: Blic, 28.Nov.2022

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izrazila je večeras zadovoljstvo prestavljanjem potencijala Srbije i Beograda u Parizu pred delegatima iz 185 zemalja povodom kandidature Srbije za održavanje izložbe EXPO 2027, i pozitivnom reakcijom mnogih od njih.

Nastavak na Blic...

Brnabićeva u Parizu sa predstavnicima kompanije koja će graditi metro u Beogradu

Izvor: RTS, 29.Nov.2022, 09:58

Premijerka Srbije Ana Brnabić, u okviru nastavka posete Parizu, sastala se sa generalnim sekretarom Organizacije za ekonomsku saradnju i razvoj Matijasom Koromanom, kao i rukovodstvom inicijative "Globalno partnerstvo za veštačku inteligenciju". Brnabićeva je razgovarala i sa predstavnicima...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.