Читај ми!

Brnabićeva u Parizu sa predstavnicima kompanije koja će graditi metro u Beogradu

Premijerka Srbije Ana Brnabić, u okviru nastavka posete Parizu, sastala se sa generalnim sekretarom Organizacije za ekonomsku saradnju i razvoj Matijasom Koromanom, kao i rukovodstvom inicijative "Globalno partnerstvo za veštačku inteligenciju". Brnabićeva je razgovarala i sa predstavnicima kompanije "RATP DEV", koja će u Beogradu raditi na projektu izgradnje metroa.

Premijerka je u Parizu razgovarala sa predstavnicima kompanije "RATP DEV", koja će u Beogradu raditi na projektu izgradnje metroa. Na sastanku u predstavništvu Srbije u Parizu, razgovarala je sa izvršnom direktorkom kompanije Hibu Fares i direktorom za razvoj Žan Likom Šapotonom, a sastanku je prisustvovala i ambasadorka Srbije u Parizu Nataša Marić.

Kompanija "RATP DEV" je u junu ove godine potpisala Memorandum o razumevanju sa "Beogradskim metroom".

Prethodno se premijerka sastala sa rukovodstvom inicijative "Globalno partnerstvo za veštačku inteligenciju".

"Naša zemlja je na nedavnom ministarskom samitu u Tokiju primljena u članstvo ove organizacije. To je potvrda svega što smo uradili do sada u oblasti veštačke inteligencije i njene upotrebe u različitim oblastima. Srbija se ovim pridružila državama koje su tehnološki i ekonomski najrazvijenije", poručila je Brnabićeva.

Predsednica Vlade razgovarala je i sa generalnim sekretarom Organizacije za ekonomsku saradnju i razvoj Matijasom Koromanom.

"Tokom sastanka, predstavili smo sve aktivnosti i rezultate koje je Srbija postigla u oblasti digitalizacije, veštačke inteligencije i biotehnologije. Posebnu pažnju posvetili smo razvoju veštačke inteligencije i mogućnostima njene primene, posebno u javnom sektoru", navela je Brnabićeva na Instagramu.

Tokom dana, Brnabićeva će se sastati i sa premijer Republike Koreja Han Dok-Suom, a planirno je da posetu Parizu završi sastankom sa predsednicom Vlade Francuske Elizabet Born u palati Matinjon.

Brnabićeva je sinoć u glavnom gradu Francuske, sa suprugom predsednika Srbije Tamarom Vučić, bila domaćin svečanog koktela, koji je organizovan u okviru kandidature Beograda za EKSPO 2027.

петак, 19. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво