Proglašeni najbolji orkestri Tamburica festa, publiku zabavljao Bajaga

Izvor: Radio 021, 25.Jun.2017, 07:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Proglašeni najbolji orkestri "Tamburica festa", publiku zabavljao Bajaga

Tamburaški festival "Tamburica fest" završen je sinoć proglašenjem najboljih orkestara 10. po redu festivala, koji je ove godine ugostio više od 600 izvođača iz osam zemalja.

Najbolji orkestar na ovogodišnjoj smotri tamburaša je "Gradski tamburaški orkestar Banja Luka", kojem je pripala nagrada "'gran pri' Tamburica festa".

Za najboljeg primaša proglašen je Danijel Meseljević iz vinkovačkog orkestra >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << "Šil dil daj", za begešara Marinko Pivković iz subotičkog orkestra "Hajo", a vokalni solista je Nino Veličkovski iz Kumanova.

Nagrada za umetnički izraz pripala je  orkestru "Šmartno" iz Slovenije, a za inovativne domete tamburašima iz Pančeva, "Vojvođanski san".

Specijalna nagrada publike, kao i nagrada za negovanje tamburaške tradicije, pripale su domaćinima, tamburaškim orkestrima "Romansa" i "Zorule" iz Novog Sada, a nagrada za najlepšu novu pesmu orkestru "Biseri".

Nagrade su uručili Jovan Pejčić, direktor "Tamburica festa", Jovan Adamov, umetnički direktor i Danilo Ninković, muzički urednik festivala.

Po ceremoniji dodele nagrada usledio je celovečernji koncert "Bajage i instruktora", koji su stavili tačku na ovogodišnji festival.

Autor: 021.rs

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.