Tamburica fest u Novom Sadu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Jun.2017, 23:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Tamburica fest" u Novom Sadu

Jubilarni 10. po redu "Tamburica fest" završava se večeras na Trgu Slobode nastupom tamburaških orkestra iz Mađarske, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Makedonije, Austrije.

Tamburaštvo je za ovih deset godina održavanja Tamburica festa dostiglo visok nivo, zaključili su izvođači.

Ove godine takmičilo se 15 orkestara, kao i dosadašnji pobednici festivala, a nagrada je 11.

Kriterijumi kojima se žiri vodio su mnogi, poput čistoće >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << sviranja, izvođačkih sposobnosti, kvaliteta zajedničkog sviranja, izbora repertoara, ali je obavezno i autorstvo.

"To je nešto što mi negujemo, da oni novu pesmu donesu i da sami aranžiraju, jer na taj način poboljšavanjem tog autorskog kapaciteta u orkestrima mi njima pomažemo da oni stasaju nije sve to samo svirati, šta svirati?", kaže Jovan Adamov, umetnički direktor Tamburica festa.

Tamburica fest nije jedini koji ove godine obeležava jubilej. Veliki tamburaški Radio-televizije Vojvodine obeležava 60 godina postojanja, a na festivalu će mu večeras biti dodeljena nagrada.

"Svakako da je svaka nagrada u tom smislu prestiž, a poseno za veliki tamburaški orkestar koji je dokazao da iza sebe ima gomilu arhivskih snimaka i veliki broj koncerata. Tako da mislim da je ovo prestiž", kaže Danilo Ninković, Veliki tamburaški orkestar Radio-televizije Vojvodine.

Nakon dodele nagrada ovogodišnji program "Tamburica festa" završiće se koncertom Bajage i instruktora.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

„Gran pri“ Banjalučanima

Izvor: Večernje novosti, 25.Jun.2017, 00:33

U Novom Sadu završen jubilarni, 10. „Tamburica fest 2017“. Za najbolji orkestar festivala proglašen „Gradski tamburaški orkestar Banja Luka“ NA Trgu slobode u Novom Sadu sinoć je završen 10., jubilarni svetski tamburaški festival „Tamburica fest“, zvanično najbolji...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.