Izvor: Radio 021, 09.Mar.2019, 19:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na aerodromu Šeremetjevo u prtljagu diplomate SAD nađena granata

Deaktivirana minobacačka granata pronađena je u prtljagu američkog diplomate zaposlenog u Ambasadi SAD u Moskvi.

Moskva je incident nazvala "provokacijom".

Tokom pretresa na moskovskom aerodromu Šeremetjevo, "objekat nalik na granatu je pronađen u prtljagu zaposlenog u američkoj ambasadi", prenela je agencija RIA Novosti reči izvora iz Ministarstva spoljnih poslova Rusije. Taj izvor je naveo da >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << su demineri potvrdili da je reč o "granati s detonatorom, ali bez eksploziva".

"Čini se da SAD pokušavaju da testiraju pouzdanost ruske bezbednosti ne samo spolja, redovno organizujući provokativne upade ratnih brodova i aviona u blizini naših granica, već i iznutra. I to mešajući zaposlene u ambasadi", navelo je MSP Rusije.

Prema navodima ministarstva, diplomata je povezan s američkom vojskom i rekao je da je prenosio granatu "za ličnu kolekciju".

Pošto je propustio svoj let, tom diplomati je dozvoljeno da ode u Njujork, ali bez granate.

Moskva je saopštila da je informisala američku ambasadu o incidentu i da očekuje objašnjenje.

Autor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Stejt department o incidentu na aerodromu u Moskvi

Izvor: B92, 10.Mar.2019, 11:09

Vašington -- Portparol Stejt departmenta izjavio je da granata pronađena na aerodromu Šeremetjevo u Moskvi u prtljagu zaposlenog u američkoj ambasadi nije bila opasna...Upoznati smo sa incidentom koji se u subotu dogodio na aerodromu Šeremetjevo u Moskvi u kojem je učestvovao činovnik američke...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.