U torbi američkog diplomate pronađena granata

Izvor: NoviMagazin.rs, 09.Mar.2019, 18:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U torbi američkog diplomate pronađena granata

Deaktivirana minobacačka granata pronađena je danas u prtljagu američkog diplomate zaposlenog u ambasadi SAD u Moskvi, saopštile su ruske vlasti.

Moskva je incident nazvala "provokacijom".

Tokom pretresa na moskovskom aerodromu Šeremetjevo, "objekat nalik na granatu je pronađen u prtljagu zaposlenog u američkoj ambasadi", prenela je agencija RIA novosti reči izvora iz ministarstva spoljnih poslova Rusije.

Taj izvor je naveo da su demineri potvrdili >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << da je reč o "granati s detonatorom ali bez eksploziva".

"Čini se da SAD pokušavaju da testiraju pouzdanost ruske bezbednosti ne samo spolja, redovno organizujući provokativne upade ratnih brodova i aviona u blizini naših granica, već i iznutra. I to mešajući zaposlene u ambasadi", navelo je MSP Rusije.

Prema navodima ministarstva, diplomata je povezan s američkom vojskom i rekao je da je prenosio granatu "za ličnu kolekciju".

Pošto je propustio svoj let, tom diplomati je dozvoljeno da ode u Njujork, ali bez granate.

Moskva je saopštila da je informisala američku ambasadu o incidentu i da očekuje objašnjenje.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Moskva: U torbi američkog diplomate - GRANATA

Izvor: Mondo, 09.Mar.2019

Deaktivirana minobacačka granata pronađena je danas u prtljagu američkog diplomate zaposlenog u ambasadi SAD u Moskvi, saopštile su ruske vlasti...Foto: MONDO/Marko Čavić..Moskva je incident nazvala "provokacijom"...Tokom pretresa na moskovskom aerodromu Šeremetjevo, "objekat nalik na granatu...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.