Stefanović: U UN se borimo za ono što se iščupati može

Izvor: NoviMagazin.rs, 27.Sep.2018, 18:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stefanović: U UN se borimo za ono što se iščupati može

Potpredsednik Vlade Srbije Nebojša Stefanović izjavio je danas da se delegacija Srbije na zasedanju Generalne skupštine UN u Njujorku bori da "iščupa šta se iščupati može" u vezi sa rešenjem kosovskog pitanja.

On je odgovarajući na pitanje poslanika Narodne stranke Miroslava Aleksića kazao da je bivša vlast, a današnja opozicija kriva što je proces pregovora sa Prištinom prebačen iz UN u >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << Evropsku uniju iako su "znali da su nam tamo tako male šanse" da se Srbija izbori za "nešto suvereniteta".

"Nisu to mogli da urade ni sami kosovski Albanci ni sama Evropska unije", kazao je Stefanović u Skupštini Srbije.

On je ukazao i na to da Srbija nije obavestila one koji su se "najviše borili za njen suverenitet" da će pregovore prebaciti u EU, što je, kako je ocenio, donelo mnogo zla Srbiji.

"Jesu li nešto preduzeli povodom priznja nezavisnosti Kosova i za pogrom? Ništa. To je bila gromoglasna tišina", rekao je Stefanović i dodao da je vlast u Srbiji donošenjem Zakona o amnestiji pustla iz sprskih zatvora mnogo onih koji su bili osumnjičeni ili osuđeni za terorizam na Kosovu, jer su ubijali srpske policajce.

"Nije ih predsednik Srbije Aleksandar Vučić pustio, ti koji su doneli Zakon o amnestiji i odlučili da teroriste puste na slobodu su se tako boili za suverenitet Srbije na Kosovu i Metohiji", rekao je Stefanović.

Poslanik Narodne stranke Miroslav Aleksić kazao je da "teroristi koji su ubijali srpske pilicajce na Kosovu sede u vlasti sa Srpskom naprednom strankom, kao što je premijer Kosova Ramuš Haradinaj i dodao da SNS "šest godina vlada,a traži krivce u drugima".

Niko od predstavnika Vlade Srbije nije odgovorio na pitanje Aleksića, da li je Srbija potpisala dokument koji je pokazao i za koji tvrdi da je odluka kosovske Vlade koju je popisao njen predsednik Ramuš Haradinaj da se na delu teritorije opštine Gračanice, 100 m od manastira gradi zdanje Vlade Kosova gde će biti njene izmeštene institucije.

"Da li ste to već počeli da se razgraničavate", upitao je Aleksić kao i ko je ubio lidera GI SDP Olivera Ivanovića, ko je rušio objekte u beogradskoj četvrti Savamala, koje odgovoran za pad potpornog zida na Koridoru 10 i zašto nije srušen nelegali objekat na Pančićevom vrhu.

Ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović rekla je da politika koja je doživela krah to što "nema nacionalnog jedinstva oko ideja koje mogu da budu sporvodive i ostvarive i kada se zarad političkih poena urušava mogućnost koja se otvorila mukotrpnim i dugotrajnim diplomatskim činjenjem mudrom politikom vlade i Vučića" za rešenje kosovskog problema.

"Vaša politika je doživela krah jer niste spremni da podržite ono što je razumno racionalno i sprovodivo", rekla je Joksimović odgovarajući poslaniku Narodne stranke Miroslavu Aleksiću.
Pogledaj vesti o: Izbori,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

STEFANOVIĆ U SKUPŠTINI: Dali ste KiM na tacni i ćutali na pogrom

Izvor: Večernje novosti, 27.Sep.2018

Poslanici danas postavljali pitanja ministrima, tokom debate o južnoj pokrajini Stefanović poručio opoziciji. Tadašnja vlast je amnestirala osuđene za terorizam na KiM DELEGACIJA Srbije se na zasedanju Generalne skupštine UN u Njujorku bori da iščupa šta se iščupati...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.