Izvor: Nezavisne Novine, 13.Nov.2017, 13:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skandal: Trampov čovjek lagao Forbs da je bogataš

NJUJORK - Na listi najbogatijih Amerikanaca uhvaćen je i jedan lažni. Tvrdio je da posjeduje milijarde, a onda se slučajno sam odao.

Riječ je o američkom ministru za trgovinu Vilburu Rosu. Ros je decenijama tvrdio da je milijarder i tako se našao na Forbsovoj listi 400 najbogatijih Amerikanaca, međutim ove godine taj magazin ga je raskrinkao.

Prošle godine, bogatstvo ovog sedamdesetdevetogodišnjaka >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << procijenjeno je na 2, 9 milijardi dolara, međutim u novom izvještaju Forbsa, piše da su ga uklonili sa liste jer je objelodanjeno da je poslije kandidature za Trampovu administraciju, težak tek 700 miliona dolara.

“Jasno je da nas je Ros lagao”, napisao je Dan Alexander iz Forbsa i prozvao Rosa zbog laži, izmišljotina i prjeterivanja tokom godina i to od 2004. godine.

Ros se branio tvrdnjama kako je bogatstvo od dveij milijarde stekao za porodicu i da se samim tim nije našlo u izvještaju.

Ipak, poslije mesec dana istraživanja, Forbs je objavio da je sada potpuno jasno da „taj novac nikada nije ni postojao“.

Ros je lagao Forbs kako je svoje bogatstvo prepisao na članove porodice negdje između izbora i nominacije, ali su u međuvremenu nadležne institucije potvrdile listu da nije bilo nikakvog transfera u tom periodu.

U Forbsu su ljuti i tvrde da je Ros iskoristio status s njihove liste kako bi privukao ove poslove.

(b92)

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.