Poludeli ste za parkama, a znate li šta je s njima

Izvor: B92, 25.Feb.2017, 12:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poludeli ste za parkama, a znate li šta je s njima

Kanadska kompanija koja proizvodi luksuznu odeću, Canada Goose, između ostalog i popularne jakne parke, želi IPO (inicijalnu javnu ponudu akcija na berzi).

Kako prenose mediji kompanija želi da izađe na berzu, i to najverovatnije na njujoršku berzu pod tikerom (oznaka za akciju) “Goos”.

Kompanija je osnovana u Torontu 1957. godine i trenutno je vodi unik osnivača Dani Reis.

Potražnja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za njihovim luksuznim jaknama cveta, naročito u poslednjih godinu dana tako da im je prodaja porasla 35 odsto, a profit čak 85 odsto.

Iz kompanije tvrde da njihove proizvode nose istraživači i planinari na Južnom polu i Mont everestu i da garantuju toplinu. Parke se lako mogu prepoznati po svom natpisu "Arctic program", a hit su ove godine u Srbiji.

Kompanija se nada da će privući investitore i da će nova ulaganja ispuniti planove za proširenje.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Saudijska Arabija izabrala berzu za istorijsko listiranje državne naftne kompanije?

Izvor: Capital.ba, 25.Feb.2017

RIJAD, Nakon niza sastanaka sa berzama širom sveta, Saudijska Arabija je sklonija Zapadnim tržištima kapitala za listiranje akcija državnog naftnog giganta, prenose agencije. Pozivajući se na “Wall Street Journal”, zagrebački portal “Poslovni.hr”,  piše da će 5% naftne kompanije Saudi...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.