Najveća transakcija od 1878. i od osmanlijske pordaje Kipra

Izvor: B92, 28.Avg.2018, 18:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najveća transakcija od 1878. i od osmanlijske pordaje Kipra

Nikozija -- Najveća kiparska banka, Banka Kipra, prodala je problematične kredite u vrednosti od 2,7 milijardi evra njujorškom investicionom fondu Apolo Global Menadžment.

To je najveća ovakva transakcija u istoriji Kipra.

Generalni direktor banke DŽon Patrik Hurikan je za agenciju AP rekao da je reč o "najvećoj transakciji na Kipru" još otkako je Britanija kupila ostrvo od Osmanlijskog carstva 1878. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << godine, "osim što su ovog puta Kiprani pravi pobednici".

Prodajom, koja je jednaka protivvrednosti od 15 odsto bruto domaćeg proizvoda Kipra, smanjuje se nivo problmaetičnih kredita te banke na 5,2 milijarde evra, što je značajan pad u odnosu na 15 milijardi evra od pre četiri godine.

Banka Kipra i drugi kiparski zajmodavci bili su pritisnuti "planinom" problematičnih kredita od finansijske krize 2013. godine, koja je primorala Kipar da zatraži paket međunarodne pomoći u vrednosti od više milijardi evra.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Nezapamćeno: Najveća transakcija od 1878.

Izvor: Press, 28.Avg.2018

Nikozija -- Najveća kiparska banka, Banka Kipra, prodala je problematične kredite u vrednosti od 2,7 milijardi evra njujorškom investicionom fondu Apolo Global Menadžment. . Foto: Thinkstock. To je najveća ovakva transakcija...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.