Nezapamćeno: Najveća transakcija od 1878.

Izvor: Press, 28.Avg.2018, 19:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nezapamćeno: Najveća transakcija od 1878.

Nikozija -- Najveća kiparska banka, Banka Kipra, prodala je problematične kredite u vrednosti od 2,7 milijardi evra njujorškom investicionom fondu Apolo Global Menadžment.
Foto: Thinkstock
To je najveća ovakva transakcija u istoriji Kipra.
Generalni direktor banke DŽon Patrik Hurikan je za agenciju AP rekao da je reč o "najvećoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << transakciji na Kipru" još otkako je Britanija kupila ostrvo od Osmanlijskog carstva 1878. godine, "osim što su ovog puta Kiprani pravi pobednici". 

Prodajom, koja je jednaka protivvrednosti od 15 odsto bruto domaćeg proizvoda Kipra, smanjuje se nivo problmaetičnih kredita te banke na 5,2 milijarde evra, što je značajan pad u odnosu na 15 milijardi evra od pre četiri godine. 

Banka Kipra i drugi kiparski zajmodavci bili su pritisnuti "planinom" problematičnih kredita od finansijske krize 2013. godine, koja je primorala Kipar da zatraži paket međunarodne pomoći u vrednosti od više milijardi evra

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NAJVEĆA TRANSAKCIJA U ISTORIJI KIPRA Prodali kredite od 2,7 milijardi evra njujorškom investicionom fondu

Izvor: Blic, 28.Avg.2018

Najveća kiparska banka, Banka Kipra, prodala je danas problematične kredite u vrednosti od 2,7 milijardi evra njujorškom investicionom fondu Apolo Global Menadžment, što je najveća ovakva transakcija u istoriji Kipra.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.