“NIKOLA TESLA” SLETEO U NJUJORK: Uspešno završen istorijski let za Ameriku

Izvor: Telegraf.rs, 23.Jun.2016, 08:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

“NIKOLA TESLA” SLETEO U NJUJORK: Uspešno završen istorijski let za Ameriku

Posle gotovo četvrt veka, prvi direktan let avionom iz Beograda za Njujork uzleteo je jutros oko 8 sati. Tačno 254 putnika imaće priliku da uđu u istoriju. Među putnicima su i brojne poznate ličnosti, kao i ministarka saobraćaja Zorana Mihajlović. 

Erbas A330 Nikola Tesla

Avion je oko 16.30 sati ušao u vazdušni prostor SAD, u državu Mejn, teritoriju poznatiju pod nazivom Nova Engleska.

Erbas >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << A330 Nikola Tesla je  oko 13.30 minuta prešao preko južnog dela Grenlanda, gde su putnici imali priliku da vide delić ovog ostrva. Zatim je nastavio da leti iznad Atlantskog okeana, ka Kanadi. 

Oko 11 časova preleteo je Škotsku i počeo let iznad Atlantskog okeana, kreće se brzinom od oko 850km na čas. Predviđeno je da let traje 9, 5 sati.

Uživo kretanje aviona možete pratiti OVDE.

Ako izaberete opciju 3D, let aviona "Nikola Tesla" možete pratiti i iz ove neverovatne perspektive.

Printksin: flightradar24.com

Telegraf sve vreme prati kretanje aviona "Air Serbie" na radaru. Planirano je da avion poleti u 07:30 časova. Sa zakašnjenjem od oko pola sata, avion je poleteo u 8 časova i 8 minuta. Nakon deset minuta od poletanja, ušao je u Hrvatsku, pa preko Slovenije u Austriju. Do granice sa Nemačkom bio je za pola sata, dakle nešto pre devet časova.

U 09 časova i 43 minuta avion "Air Serbie" ušao je u Holandiju. Nakon izlaska iz Holandije, avion je preko Severnog mora ušao u Englesku, zatim u Škotsku. Trenutno leti iznad Atlantika.

Na letu su i fudbaler Dejan Stanković, Zoran Babić, operska pevačica Jadranka Jovanović, kreatorka Verica Rakočević. Tačno 254 putnika se ukrcalo na prvi let za Njujork posle 24 godine.

Srećan put svima koji su deo ovog istorijskog leta!

(Telegraf.rs)

Nastavak na Telegraf.rs...






Povezane vesti

Tango Six uživo iznad Atlantika: Prve fotografije sa prvog leta JU500 do Njujorka

Izvor: TangoSix.rs, 23.Jun.2016

Još pet i po sati do sletanja Erbasa A330 Er Srbije u Njujork..Prvi let na novoj interkontinentalnoj liini, JU500, poleteo je iz Beograda sa manjim zakašnjenjem od 20ak minuta zbog, kako je rečeno putnicima, operativnih razloga. Zapravo radilo se o sinhronizaciji Er Srbijinog slota sa kontrolom letenja...

Nastavak na TangoSix.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.