Izvor: RTS, 03.Jun.2021, 06:44

Hoksi i Bogdanović iz ”Gardena” do polufinala Istoka

Pobedom u čuvenom ”Medison Skver Gardenu” od 103:89 ekipa Atlante eliminisala je Njujork sa 4-1 i plasirala se u polufinale Istočne konferencije NBA lige. Bogdanović zapažen, ali poenterski skroman.
Hoksi su se u jednu od najpoznatijih dvorana u Americi vratili sa namerom da ”završe posao” u seriji, i u tome uspeli definitivno >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << prelomivši meč na svoju stranu početkom drugog poluvremena kada su stekli dvocifrenu prednost koju do samog kraja nisu ispustili.

Najzaslužniji, i bez dileme najmotivisaniji u timu iz Džordžije bio je Trej Jang, koji je postigao 36 poena i podelio devet asistencija. Uz to, on je nastavio ”raspravu” sa navijačima Niksa, i na kraju iz nje izašao kao pobednik poklonivši se kao glumac sa obližnjeg Brodveja.
Odlično ga je ispratio Klint Kapela sa 14 poena i 15 skokova, dok su dvocifreni još bili Diandre Hanter sa 15 i Džon Kolins sa 13.
Srpski košarkaš Bogdan Bogdanović nije imao dobro poentersko veče pošto je postigao ”samo” devet poena (šut iz igre 4 od 11), ali je značajno doprineo u ostalim segmentima igre - sedam skokova, pet asistencija, dve ukradene lopte i jedna blokada za 35 minuta u igri.
Kod Niksa, koji su na ovaj način završili za njih ipak uspešnu sezonu, prva zvezda tima Džulijus Rendl imao je dabl-dabl od 23 poena i 13 skokova, dok je Ar-Džej Beret dodao 17.
Hoksi će u polufinalu igrati protiv Siksersa, koji su noćašnjom pobedom nad Vašingtonom od 129:112 takođe završili seriju sa 4-1 u pobedama.
Rezultati:
Njujork - Atlanta 89:103 (1-4),
Filadelfija - Vašington 129:112 (4-1),
Juta - Memfis 126:110 (4-1),
L.A. Klipers - Dalas 105:100 (3-2)

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

BOGDAN I JANG PREGAZILI NIKSE: Atlanta zakazala borbu sa Filadelfijom za finale Istoka (VIDEO)

Izvor: Kurir, 03.Jun.2021

Košarkaši Atlante pobedili su Njujork Nikse sa 103:89 i sa 4-1 u seriji obezbedili plasman u sledeću rundu takmičenja. 

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.