Dve aviokompanije iz SAD obustavile letove za Izrael zbog rakete

Izvor: Blic, 22.Jul.2014, 20:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dve aviokompanije iz SAD obustavile letove za Izrael zbog rakete

Dve američke aviokompanije obustavile su do daljeg sve letove za Izrael, pošto je raketa danas pala na područje u blizini međunarodnog aerodroma "Ben Gurion" u Tel Avivu.

"Delta erlajns" i "Junajtid erlajns" saopštile su da prekidaju letove između SAD i Izraela na neodređeno vreme,.

Kompanija "Ju-Es ervejz" obustavila je današnje letove za i iz Tel Aviva i navela da prati situaciju, u zavisnosti od koje će doneti odluku o budućim letovima.

Avion "Delta >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << erlajnsa" boing 747 na letu od Njujorka danas je bio iznad Sredozemnog mora i leteo je ka Tel Avivu, kada je vraćen za Pariz posle informacije da je raketa pala kod Tel Aviva. Na letu 468 bila su 273 putnika i 17 članova posade.

Izraelska policija potvrdila je da je jedna raketa iz Gaze pogodila područje blizu aerodroma u Tel Avivu, pričinivši manju štetu na jednoj kući i ranivši jednog Izraelca.

Pitanje bezbednosti aviosaobraćaja sve više se postavlja od prošle sedmice, kada je putnički avion "Malezija erlajnsa" sa 298 putnika i članova posade oboren iznad istočne Ukrajine, gde traju sukobi ukrajinskih i proruskih snaga.

Izraelska vojska pokrenula je opsežnu vazdušnu i kopnenu operaciju protiv Hamasa u pojasu Gaze.

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Pariz

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

I Er Srbija obustavila letove za Tel Aviv

Izvor: Blic, 23.Jul.2014, 00:53

Er Srbija saopštila je danas da su letovi ove aviokompanije za Tel Aviv suspendovani na jedan dan. ..“Er Srbija saopštava da su letovi za Ben Gurion, međunarodni aerodrom u Tel Avivu, narednih 24 sata suspendovani. Ova odluka je doneta kako bi se sačuvala bezbednost putnika i posade u svetlu trenutačne...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.