PSG traži razdvajanje nacionalnih i lokalnih izbora, inače bojkot i u Nišu

Izvor: JužneVesti.com, 21.Jan.2020, 09:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PSG traži razdvajanje nacionalnih i lokalnih izbora, inače bojkot i u Nišu

Sergej Trifunović proglasio je bojkot predstojećih izbora u ime Pokreta slobodnih građana, a u niškom odboru ove organizacije kažu da će najverovatnije bojkotovati i lokalne izbore jer nisu razdvojeni od parlamentarnih. Tvrde da su pojedinačno najjača opoziciona organizacija u Nišu, a procenjuju da bi na lokalnim izborima udružena opozicija osvojila najveći procenat.

Izbori se približavaju, >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << a bojkot je glavna tema među opozicionim strankama. Taboru koji neće na izbore pod ovim uslovima priključio se i Pokret slobodnih građana.

Poverenik PSG u Nišu Predrag Jovović kaže da kampanja za bojkot parlamentarnih izbora počinje odmah, a da će neke od aktivnosti biti obilazak građana na terenu, održavanje konferencija, štandovi.

Na pitanje da li bojkot važi i za lokalne izbore, Jovović odgovara - najverovatnije.

Smatramo da treba razdvojiti lokalne izbore od parlamentarnih i da odlučivanje treba decentralizovati, ali ćemo svakako poštovati konačnu odluku centrale. Ukoliko ne budu razdvojeni parlamentarni i lokalni izbori, Pokret ce najverovatnije bojkotovati i lokalne - objašnjava Jovović.

Prema rečima lokalnog šefa PSG, opozicione organizacije u Nišu su veoma aktivne, a procena je da bi udruženi osvojili najveći procenat na lokalnim izborima, imajući u vidu, kako kaže, i nezadovoljstvo velikog broja ljudi u vladajućim partijama.

Za političku situaciju u gradu Jovović napominje da je alarmantno loša, da je prisutna neaktivnost i nesposobnost niškog rukovodstva i njihov, kako kaže, slugantski odnos prema Beogradu.

To je dovelo do otuđenja niškog aerodroma i bahatog trošenja finansijskih sredstava iz budžeta Grada, za besmislene projekte kao sto je npr. popločavanje parka na mestu zelenih površina i zamena ploča na Trgu Kralja Milana. Za vreme vlasti SNS povećan je odlazak mladih iz Niša u inostranstvo, jer je nezaposlenost i siromaštvo na visokom nivou, dok je sa druge strane prisutno partijsko zapošljavanje i ogorčenost građana zbog toga - rekao je Jovović.

Dodao je i da su po istraživanjima vodeći u opoziciji, ali da nemaju pristup najvećem delu niških medija.

Termini za izbore koji su pominjani u medijima jesu 19 i 26. april i 3. maj.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.