Otac i sin iz Pirota primljeni u niški Klinički nakon trovanja kiselinom

Izvor: JužneVesti.com, 04.Jul.2023, 16:49

Otac i sin iz Pirota primljeni u niški Klinički nakon trovanja kiselinom

Muškarac i njegovo maloletno dete primljeni su sa simptomima trovanja hlorovodoničnom kiselinom u pirotsku Opštu bolnicu i odmah su na dalje lečenje prebačeni u niški Klinički centar. U UKC-u kažu da je 28-godišnjak životno ugrožen, dok je dvogodišnje dete u nešto boljem stanju.

Iz niškog Kliničkog centra kažu da je muškarac hospitalizovan u intenzivnoj nezi Kinike za endrokrinologiju.

Primljen je sa teškim korozivnim promenama jednjaka i želuca, izazvanim >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << ispijanjem sone kiseline. Urađene su sve dijagnostičke procedure i data je sva terapija po protokolu. Trenutno je stabilnih vitalnih parametara, svestan, ali zbog stepena i vrsta povreda, smatra da je u životno ugrožavajucćem stanju - kažu iz UKC-a.

Dvogodišnjak je smešten u intenzivnoj nezi Kinike za pedijatriju, gde čitav tim lekara konstantno prati njegovo zdravstveno stanje.

Trenutno je vitalno stabilnih parametara i data je kompletna terapija po protokolu. Zbog specifičnosti povreda-opekotina i korozivnih promena kože lica i ustiju, lekari će narednih dana odlučivati o daljim postupcima i toku lečenja - kažu iz UKC-a.

Iz pirotske policije potvrđuju događaj i kažu da rade na rasvetljavanju svih okolnosti.

Pojedinosti događaja za sada nisu poznate i to kako je došlo do trovanja, a u policiji kažu i da je o svemu obavešteno nadležno tužilaštvo.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.