Autobusi sa Kosova u Nišu i vozači koji govore albanski - voze hranu za Beograd [video]

Izvor: JužneVesti.com, 26.Maj.2023, 12:26

Autobusi sa Kosova u Nišu i vozači koji govore albanski - voze hranu za Beograd [video]

Na Bulevaru Medijana u Nišu, kod DIS-a, parkirano je 8 autobusa sa kosovskim registracijama, čiji vozači govore albanski jezik, a na pitanja novinara koga i gde voze - kažu turiste za Grčku. Ipak, njihovi autobusi imaju natpise "Nišavski okrug", puni su hrane iz Studentskog centra u Nišu, a u autobusima imaju mapu Beograda.

Novinari sa terena Ljubica Jocić i Nikola Đukić javljaju da ima 8 autobusa iz Prištine prevoznika "Barileva Turist" na kojima piše "Nišavski okrug >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << Bulevar kralja Aleksandra", a parkirani su preko puta DIS-a.

Javljaju i da se iz kamiona niškog Studentskog centra prenose kutije sa hranom u te autobuse, ali niko od njih ne želi da razgovara sa novinarima.

Imam 460 dana rata, 28 godina službe imam. Dala mi država. Za šta? 21 godinu am u službi, 1996 sam počeo u Prištini da radim i? Šta? Zastavnik sam prve klase. Zašto sam bio tamo? Ne bih ponovo ratovao jer sam izdan, a ne zato što ne volim svoju zemlju. Ovo je dno dna, ovo je sramota - vojno lice komentariše 8 autobusa kosovskih registracija.

Prolaznici se takođe čude i pitaju zbog čega su autobusi iz Prištine angažovani za prevoz naprednjaka.

Ako može neko da objasni ovo, situaciju na Kosovu i autobusi iz Prištine, evo ja sam glup, oni su pametni pa neka objasne to - poručuje jedan od prolaznika.

Vozači autobusa ne govore srpski jezik, prvo nisu hteli da razgovaraju sa novinarima, a onda kratko na engleskom jeziku rekli da ne idu za Beograd već da voze turiste u Grčku.

U autobusima ipak imaju mapu Beograda, a na ovoj lokaciji počelo je i okupljanje naprednjaka.

U Nišu kod DIS-a, parkirano je 8 autobusa sa kosovskim tablicama, čiji vozači govore albanski, a na pitanja novinara koga i gde voze - kažu turiste za Grčku.

Ipak, njihovi autobusi puni su hrane iz Studentskog centra u Nišu, a imaju i mapu Beograda.https://t.co/npr0I6c3mL pic.twitter.com/SwdiPzeoNQ
Pogledaj vesti o: Grčka,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Niš: Autobusi kosovskih registracija i vozači koji govore albanski voze putnike i hranu za miting SNS u Beogradu?

Izvor: Danas, 26.Maj.2023

Na Bulevaru Medijana u Nišu, kod DIS-a, parkirano je osam autobusa sa kosovskim registracijama i natpisom “Nišavski okrug”, čiji vozači govore albanski jezik, a imaju mapu Beograda.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.