Nišvil raspoloženje - počinju Džez teatar i svirke na Muzejskoj bini

Izvor: JužneVesti.com, 04.Avg.2023, 09:28

"Nišvil raspoloženje" - počinju "Džez teatar" i svirke na "Muzejskoj" bini

Do početka glavnog festivalskog programa Nišvil džez festivala koji će trajati od 10. do 13. avgusta, posetioci će imati prilike da od petka, 4. avgusta pogledaju 8 internacionalnih predstava na amfiteatru na Nišavi, dok će na “Museum” bini moći da čuju isto toliko niških bendova, u sklopu pratećeg programa festivala.

Niški Voice Rock Pop Hor otvoriće program na Museum bini od 19:30, koja se nalazi pored Nišvil džez muzeja na ulazu u Tvrđavu. U pitanju >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << je nastup polaznika muzičke radionice za mlade od 13 do 19 godina.

Naša glavna misija je da svako ima talenat i potrebno ga je otkriti i razviti. Zato mladima nudimo mesto i mogućnost za to. Ovo je radionica za sve koji vole muziku i pozitivnu energiju - rekli iz niškog Hora.

Nakon hora od 20:30 uslediće nastup još jednog niškog benda Hazel-a, koji postoji od 2015. godine. Demo album Niz paukovu nit, samostalno izdaju 2018. godine, dok je njihova pesma Kasno, 2020. godine na MAC festivalu ušla u uži izbor za najbolju alternativnu pesmu.

Paralelno sa nastupom Hazel-a, na amfiteatru kod reke, počeće i Nišvil džez teatar, koji če početi poljskom predstavom “Odjek” Migro teatra iz Krakova. Iz organizacije najavljuju da će festival teatra otvoriti pisac Dušan Velikić.

Od 22:30 uslediće predstava “Cirkus Pirandelo” teatra “Anton Panov” iz Stumica.

Drugi dan Nišvilovog predfistavalskog programa otvoriće nastupi bendova Fighting Sparrow, koji će početi od 19:30. Niški bend poznat je po zvucima frule, mandolina, bendža i buzukija, koji su karakteristični za irsku muziku, koje bend kombinuje sa rok i pank aranžmanima.

Sledeći bend na “Museum” bini biće Toxirro, indi pop bend iz Niša, koji je osnovan ove godine. Njihov koncert počeće u 20:30.

Bend je nastao kao plod kreativnosti Tamare Stojanović, talentovane pevačice, koja je sama krenula da svira gitaru i napisala nekoliko pesama - naveli su organizatori.

Nišvil džez teatar će, takođe 20:30 na amfitetru na keju u centru početi predstavom “Pastet” nezavisnih umetnika iz Sofije, a već od 22:30 posetioci će moći da vide “Antogonine duše” Plavog pozorišta iz Beograda.

Kao i prethodnih dana svirke na “Museum” bini počeće od 19:30, a prvi nastup imaće rok bend Leb i Pivo iz Niša, dok će nakon njih od 20:30 nastupiti takođe niški bend TNT.

Na amfiteatru nastupiće glumci Narodnog pozorišta “Zoran Radmilović” iz Zaječara, koji će se publici predstaviti predstavom “Elektra”. Nakon predstave Zaječaraca, koja će početi od 20:30, u 22:30 na scenu stupaju Cirkorame iz Zagreba sa predstavom “Stubovi društva”.

Program na “Museum” bini, kao i program Nišvil džez teatra biće nastavljan i nakon vikenda i trajaće tokom svih dana Nišvil džez festivala.
Pogledaj vesti o: Nišville

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.