Koliko je bogatstvo Hosnija Mubaraka ?

Izvor: S media, 12.Feb.2011, 11:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koliko je bogatstvo Hosnija Mubaraka ?

Stručnjaci za Bliski istok procenjuju da je bogatstvo predsednika Hosnija Mubaraka i njegove porodice ogromno i da bi moglo da iznosi čak 70 milijardi dolara.

Odmah pošto je podneo ostavku, Švajcarska je blokirala svu imovinu koja pripada Hosniju Mubaraku.

"Švajcarska je od ovog trenutka zamrzla svu imovinu koja pripada bivšem egipatskom predsedniku", izjavio je portparol Ministarstva inostranih poslova u Bernu, prenele su agencije.

On, naravno, >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << nije govorio o tome kolika je imovina bivšeg predsednika Egipta, pošto je to tajna, ali je nagovestio da će se "na ledu" naći i računi najbližih saradnika Mubaraka, koji je juče podneo ostavku.

Koliko vredi imovina Hosnija Mubaraka, špekulisalo se i pre jučerašnjeg podnošenja ostavke. Po nekim procenama on bi mogao da bude jedan od najbogatijih ljudi na svetu.

Profesor političkih nauka na Univerzitetu Prinston Amnej Džamal smatra da se bogatstvo predsednika Mubaraka kreće od 40 do 70 milijardi dolara.

"Poslovni poduhvati iz njegove vojne i političke karijere su se preneli i na njegovo lično bogatstvo", kazala je nedavno Džamal američkoj TV mreži Ej-Bi-Si ( ABC). Ona je dodala da u takvim režimima kao što je Mubarakov ima mnogo korupcije i korišćenja javnih izvora prihoda za lično bogaćenje.

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.