Egipatski sud odbacio žalbu Mubaraka i njegovih sinova

Izvor: RTS, 09.Jan.2016, 15:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Egipatski sud odbacio žalbu Mubaraka i njegovih sinova

Žalbeni sud u Egiptu odbacio je žalbu bivšeg egipatskog predsednika Hosnija Mubaraka i dvojice njegovih sinova zbog osude na trogodišnju kaznu zatvora zbog korupcije.
Ipak, malo je verovatno da će se njih trojica ponovo naći u zatvoru s obzirom na to da su već odslužili kazne, prenosi Rojters.

U maju prošle godine, egipatski sud je osudio >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Mubaraka i njegove sinove Gamala i Alu na tri godine zatvora bez mogućnosti pomilovanja u ponovnom suđenju povodom optužbi za preusmeravanje javnih fondova i korišćenje tog novca za povećanje porodičnog vlasništva.
Mubarak, koji je vladao Egiptom 30 godina, pre nego što je svrgnut sa vlasti tokom "arapskog proleća" 2011. godine, i njegovi sinovi već su proveli po tri godine u zatvoru zbog drugih optužbi.
Optužbe protiv Mubaraka za kovanje zavere za ubistvo demonstranata tokom "arapskog proleća" su odbačene, a neki njegovi saradnici su pušteni iz zatvora.
Protivnici Mubaraka smatraju da se sud previše popustljivo odnosi prema bivšem egipatskom predsedniku.
Sa druge strane, njegove pristalice okupile su se u sudu noseći transparente sa natpisima "Mubarak je nevin" i "Ova presuda je izdaja egipatske istorije", rekao je jedan od njegovih pristalica Hasan El Gandur za Rojters.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Sud odbacio žalbu Hosnija Mubaraka i sinova

Izvor: SandzakPress.net, 10.Jan.2016, 00:48

Egipat – Bivši predsjednik Egipta i njegovi sinovi Gamal i Alaa su u maju prošle godine osuđeni na tri godine zatvora zbog korupcije. Žalbeni sud u Egiptu odbacio je u subotu žalbu bivšeg egipatskog predsjednika Hosnija Mubaraka i dvojice njegovih sinova zbog osude na trogodišnju kaznu zatvora...

Nastavak na SandzakPress.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.