ČOVIĆ OPLEO PO PARTIZANU I DOTAKAO SE ŽELJKA: Mislite li da je to normalno?

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Jul.2023, 12:18

ČOVIĆ OPLEO PO PARTIZANU I DOTAKAO SE ŽELJKA: "Mislite li da je to normalno?"

Želi da ipak smiri tenzije među večitima.

Predsednik KK Crvena zvezda Nebojša Čović je u velikom intervjuu za poznati grčki košarkaški portal "Eurohups" govorio o brojnim aktuelnim temama.

Jedno od pitanja odnosilo se na tenzije koje se uvek javljaju između crveno-belih i Partizana.

- Ne znam, moraćete da pitate ljude >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << iz Partizana zbog čega se to događa. Smirivanje tenzija se postiže konkretnim akcijama, a ne rečima. Znate, pre pete utakmice finala ABA lige oni su zapalili sveće za mene ispred Štark arene dok sam ja prolazio kroz komplikovanu operaciju. Mislite li da je to normalno - rekao je Čović.

Osvrnuo se i na situaciju u vezi sa Fakundom Kampacom.

- Vršenje pritiska sa dezinformacijama upućenim evroligaškim klubovima od strane Zorana Savića, i mnoge druge stvari, kao ono što se sada događa u slučaju Mirotić, gde se laži i spinovi plasiraju na štetu Crvene zvezde. Nikola je izvanredan čovek, filantrop koji zaslužuje najbolje i mi mu to upravo i želimo. Ali reći da mu neko preti kako ne bi otišao u drugi klub. To je ludilo. Mi smo za normalne odnose, i rivalstvo samo na košarkaškom terenu - rekao je Nebojša Čović.

Između ostalog, novinar grčkog portala mu je postavio pitanje povezano sa izjavom trenera Partizana Željka Obradovića u kojoj  je rekao da su stvari danas potpuno drugačije u odnosu na period pre 40 godina. Čović je najpre istakao da je sa Željkom imao odličnu saradnju u prošlosti.

- Moraću da se ponavljam. Ne bi trebalo da postavljamo pitanja nego da radimo na pronalaženju odgovora i rešavanju problema. Znate, Željko Obradović i ja se znamo dobro jako dugo, bio sam predsednik Košarkaškog saveza Jugoslavije kada sam ga angažovao na mestu selektora nacionalnog tima nakon Atine 1995. kada je Duda Ivković bio trener. Imali smo fantastične rezultate u Atlanti i Barseloni 1996. i 1997. godine. Ali, ako kao konkretan primer navodite da je dete u društvu majke pokazivao srednji prst na putu na utakmicu, što je vrlo ružno, onda morate znati da se to dogodilo mnogo puta pre i trenerima i igračima Crvene zvezde. I odmah se u javnosti pojavilo 50 fotografija sa takvim primerima. I mi znamo sve to - sve je rešenje? Za početak, budimo iskreni. Nemojmo govoriti jednu stvar, a raditi kompletno drugu - zaključio je Nebojša Čović.
Pogledaj vesti o: Nebojša Čović,   Grčka,   Košarka

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ČOVIĆ SE DOTAKAO ŽELJKA OBRADOVIĆA: ‘Ne bi trebalo da postavljamo pitanja nego da radimo na rešavanju problema!’

Izvor: HotSport.rs, 22.Jul.2023

Govorio je o saradnji sa trofejnim stručnjakom. Tim sa Malog Kalemegdana je imao odličnu sezoni za sebe, osvojišvi dva trofeja, KLS i Kup. Na kraju je ipak izostala AdmiralBet ABA liga pošto su poraženi od Partizana u finalnoj seriji 3:2. Košarkaši Crvene zvezdesu prvo imali minu od 2:0...

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.