Škotska kritikuje bivšeg generalnog sekretara NATO zbog uvredljivih komentara

Izvor: Blic, 08.Apr.2014, 15:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Škotska kritikuje bivšeg generalnog sekretara NATO zbog uvredljivih komentara

Zamenica škotskog premijera Nikola Sturdžen ocenila je danas uvredljivim i napadačkim komentare Džordža Robertsona, bivšeg generalnog sekretara NATO i bivšeg britanskog ministra odbrane, inače Škota.

Robertson izjavio je juče da bi "cepanje Velike Britanije otelo Zapadu ozbiljnog partnera, u trenutku, kada će solidarnost i hladne glave biti od vitalnog značaja''.

U obraćanju na Brukings institutu u Vašingtonu, Robertson je rekao da će "najglasnije >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << pohvale za raspad Britanije biti od naših neprijatelja''.

Prema njegovim rečima nezavinost Škotske mogla biti "kataklizmična'' za Alijansu u opasnom trenutku po svet.

On je dodao da bi planovi političara, koji se zalažu za nezavisnost Škotske, a protežiraju uklanjanje britanskih nuklearnih podmornica iz škotskih vojnih baza, otežali Škotskoj da, i posle odvajanja, ostane članica NATO.

U Škotskoj se održava referendum o nezavisnosti 18. septembra.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.